Rekonstrukcija Pelechove ceste v Preserjah pri Radomljah se je začela

Včeraj 11. marca 2013, na lep sončen ponedeljek, se je pričela rekonstrukcija odseka Pelechove ceste v Preserjah pri Radomljah (od mostu pri Lipu Radomlje do Gajeve ulice). Izvajalec bo zaključil z deli predvidoma konec maja 2013.

Delavci so zavihali rokave, poprijeli za orodje, stroji so zabrneli in se spustili v boj z starim asfaltom, ki ga je bilo potrebno raztrgat s podlage in naložiti na kamione. Sledilo bo kopanje, urejanje nove kanalizacije, nekaj ponikovalnic bo potrebno postaviti in jih združiti z javno kanalizacijo, zatem pa navoz gramoza, teptanje z težkimi valjarji, vse to asfaltirati in nova razširjena in z pločniki obdana cesta bo razbremenila ozko grlo na tem odseku.

V času gradnje je cesta popolnoma zaprta za ves promet, čeprav sem danes videl, da avtomobilisti kar vozijo, pa čeprav tesno mimo strojev. Tako početje je nevarno za delavce na gradbišču, kot tudi za voznike. Obvozi SO LEPO UREJENI in označeni, zato ni potrebe izpostavljati se nevarnostim.

Seznanjamo vas tudi, da se v tem času prestavi avtobusna postaja Radomlje – Jarše – Domžale na drugo lokacijo. Občina Domžale se vam zahvaljuje za razumevanje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi