Regijsko tekmovanje starejših gasilcev v Moravčah

V soboto, 21. septembra 2024, se je v dopoldanskem času v Moravčah odvijalo tekmovanje starejših gasilcev in gasilk regije Ljubljana3.

Regijo sestavlja osem gasilskih zvez (Domžale, Mengeš, Kamnik, Komenda, Moravče, Lukovica, Litija in Šmartno pri Litiji). Prireditev je štela tudi kot izbirna tekma za državno prvenstvo, ki je v programu Gasilske zveze Slovenije v letu 2025.

Tekmovanje starejših gasilcev in gasilk je sestavljeno iz dveh disciplin; vaja s hidrantom in raznoterosti, v katerih nastopa sedem gasilcev. Za uspešno izvedbo je potrebno poleg hitrosti, tudi veliko spretnosti in tehničnega znanja. Ob starejši gasilci in gasilke s svojim dolgoletnim znanjem, izkušnjami in neomajno predanostjo dokazujejo, da so kljub letom še vedno kos najzahtevnejšim nalogam.

Prireditve se je v organizaciji Gasilske zveze Moravče udeležilo 15 ekip starejših gasilcev in šest ekip starejših gasilk. Pravico do nastopa na regijskem tekmovanju so pridobile le ekipe, ki so se v okviru posameznih gasilskih zvez uvrstile na prva tri mesta.

Največ spretnosti in tekmovalne sreče so imeli starejši gasilci iz PGD Srednja vas, PGD Pšata – Dragomelj in PGD Tunjice ter starejše gasilke iz PGD Loka pri Mengšu, PGD Sava in PGD Srednja vas.

Najboljšim je uspeh zagotovil udeležbo na državnem prvenstvu, kjer bodo zastopali svoje društvo in gasilsko zvezo v konkurenci najboljših ekip iz Slovenije.

Odlični organizaciji, ki je minila brez poškodb, in vsem tekmovalnim ekipam za nastop iskrene čestitke. Najboljšim pa še želja in spodbuda, da opravijo uspešne priprave na nastop na državnem prvenstvu.

Rezultati:
starejši gasilci:
1. PGD Srednja vas
2. PGD Pšata – Dragomelj
3. PGD Tunjice
4. PGD Topole
5. PGD Peče
6. PGD Jarše  – Rodica
…..
9. PGD Študa
…..

Starejše gasilke:
1. PGD Loka pri Mengšu
2. PGD Sava
3. PGD Srednja vas
4. PGD Jarše – Rodica

Avtor: RL; Foto: RL

Tagi