Razstava zimskih fotografij in okrasitev smrečic na Šutni

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je tokrat postavil zunanjo razstavo zimskih fotografij kamniških biserov v ledenem objemu zime, ki si jo lahko ogledate od srede, 10. decembra 2020 dalje. Pogreli vas bodo živahni foto utrinki iz preteklih decembrskih dogodkov v organizaciji Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Najlepšo ulico v mestu krasijo tudi lično okrašene smrečice, ki so jih tradicionalno okrasili otroci s svojimi starši in vzgojiteljicami iz naslednjih kamniških vrtcev: Vrtec Sonček, Vrtec Peter Pan, Vrtec Zarja, Vrtec Antona Medveda Kamnik in šol: Marija Vera, Frana Albrehta, Toma Brejca, 27. Julij in podružnična šola Vranja Peč.

Tako bo vaš družinski sprehod skozi praznično okrašeno mestno jedro Kamnika postal prijetna popestritev dolgih zimskih večerov v pričakovanju najlepših družinskih praznikov v letu. Obiskovalce Šutne prosimo, naj pazijo na praznično dekoracijo, za katero so se najmlajši tako potrudili.

»Želimo vam predvsem zdravja in veliko pozitivne volje, da skupaj prehodimo težko obdobje – pa vendar z optimističnim pogledom na prihodnje leto, ki že trka na vrata. Zato želimo z zimsko razstavo ljudi spomniti kako lep je svet okoli nas. Kako lep je Kamnik. In da se bodo časi, ko se bomo družili, zopet poslušali glasbo na koncertih, znova vrnili. V letu 2020 smo se naučili, da smo bolj prijazni eden do drugega, strpni in solidarni. Upajmo, da bo leto 2021 zato bolj prijazno do nas vseh,« je zaželel Franci Kramar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Avtor: Nina Irt; Foto: Klemen Brumec, za ZTŠK Kamnik

Tagi