Raziskovalni izzivi v živinoreji 2017

Biotehniška fakulteta, ki v letu 2017 praznuje svojih 70 let in Oddelek za Zootehniki, ki je letos praznoval 50 let, odkar je na tej lokaciji v Domžalah, sta v sredo, 6. decembra 2017, na Rodici organizirala 4. znanstveni posvet Raziskovalni izzivi v živinoreji 2017 z mednarodno udeležbo. 

Tema posveta je bila Informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) v živinoreji. Posveta sta se udeležila tudi dva tuja vabljena predavatelja, prof .dr. Max F. Rothschild z Iowa State University, Ames, USA in dr. Rebeka Zsoldos iz Universitat fur Bodenkultur Wien, Avstrija ter naša predavatelja, prof. dr. Milena Kovač in doc. dr. Dušan Terčič z Biotehniške fakultete. Predavatelji so podali svoja dognanja in izkušnje na področju genetike in učinka informacijsko komunikacijskih tehnologij na proizvodnjo v prašičereji, konjereji in perutninarstvu. V drugem delu posveta pa je svoje doktorate predstavilo 5 mladih znanstvenikov s področja znanostih o živalih. Najboljše delo je bilo nagrajeno s sofinanciranjem udeležbe na enem od kongresov v letu 2018. 

Viteška dvorana v prostorih Oddelka za Zootehniko, Biotehniške Fakultete Univerze v Ljubljani je bila polna radovednih, mladih poslušalcev in strokovnjakov iz različnih koncev Slovenije. Materiali posveta so bili zbrani in predstavljeni tudi v priročni publikaciji.   

Avtor: prof. dr. Franc Habe; Foto: prof. dr. Franc Habe
Tagi