Prvi marec – svetovni dan Civilne zaščite

Danes je 1. marec, dan namenjen vsem, ki so aktivni na področju Civilne zaščite. Velikokrat smo že izpostavili ta pomemben sistem reševanja, ki je v naši občini res na izjemno visokem nivoju. Samo pomislimo na nekaj zadnjih let, ko so se večkrat pojavile izredne razmere.

Ob vsakem takem trenutku so se aktivirali, delali kot eno in v dobro našega kraja. Vedno znova me navdušujejo s svojo zavzetostjo, znanjem in motivacijo. Dajejo nam občutek varnosti. Ob vseh izrednih dogodkih nikoli ne pozabijo na usposabljanje svojih članov, vaje, velik poudarek je tudi na teoretičnem izpopolnjevanju. Civilna zaščita je živ in ogromen organizem – prihajate iz različnih koncev, sestavljeni iz gasilcev, Rdečega križa, enote Prve pomoči, Društva za raziskovanje jam Simon Robič Domžale, Alpinističnega odseka pri Planinskem društvu Domžale, roda Skalnih taborov Domžale, Radiokluba Domžale, Kinološkega društva Domžale, Kolesarskega društva Energija ter preostalih podjetij, organizacij in posameznikov, ki soustvarjate to zgodbo. Pomislimo na to, koliko ljudi je vpletenih in kako, kadar je potrebno dihajo eno. Ker se tudi na Občini Domžale zavedamo njihove vrednosti jim tako, kadar je to le mogoče priskočimo na pomoč.

Navadno se ob Svetovnem dnevu Civilne zaščite podeli državna priznanja najbolj pomembnim posameznikom, društvom in organizacijam, ki so nagrajeni za svoje nesebično in požrtvovalno delo v preteklem letu. Lansko leto sem priznanja na Občini podelil skupaj s poveljnikom Civilne zaščite, Markom Žagarjem in tudi v letošnjem letu se veselim tovrstnega srečanja.

Veliko bi imel še za povedati, a naj vam na tem mestu zapišem, da sem izjemno ponosen, da ste. Hvala vam, za vsak atom svoje moči, ki pomaga drugim. Našemu kraju s svojim udejstvovanjem kažete dober zgled in s sloganom »Kjer je volja, je pomoč« vsem vlivate pogum in upanje, da bo ob vseh mogočih izzivih vedno vse dobro.

V občini Domžale izkazujete neverjetno preudarnost in požrtvovalnost. Ponosni smo na vas. Hvala vsem enotam za pomoč in podporo!

Župan, Toni Dragar

 

Tagi