Prvi Karierni sejem v Domžalah: Odpiranje vrat k poklicnim priložnostim

V sredo, 16. oktobra 2024, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale v sodelovanju z Občino Domžale, Srednjo šolo Domžale in Uradom za delo Domžale uspešno organizirala prvi Karierni sejem Domžale. Dogodek, ki je pritegnil številne obiskovalce, je bil namenjen tako tistim, ki iščejo svojo prvo zaposlitev, pripravništvo ali štipendijo, kot tudi tistim, ki razmišljajo o karierni spremembi ali preučujejo nove možnosti za svojo prihodnost.

Ob otvoritvi sejma je županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, poudarila pomembnost tovrstnih dogodkov za lokalno skupnost: „Ponosni smo, da smo pripravili prvi karierni sejem, ki ponuja priložnosti za srečanje z odličnimi delodajalci. Prvi vtisi obiskovalcev in podjetij so odlični, kar kaže, da je sejem uspel. Verjamem, da bo dogodek postal tradicionalen. Naša skupnost zna prisluhniti, se povezovati in uspešno sodelovati. Iskrene čestitke vsem za bogat program in odlično udeležbo.“

Obiskovalce so nagovorili tudi direktor Srednje šole Domžale, mag. Primož Škofic, vodja Urada za delo Domžale – Kamnik Dragica Ribnikar ter direktorica Obrtne zbornice Domžale, Karolina Kalan Adamič. Ta je poudarila, da je Karierni sejem odlična priložnost za vzpostavljanje novih povezav, odkrivanje talentov in usmerjanje mladih na poti do uspešne kariere.

Zadovoljstvo med obiskovalci in delodajalci priča o uspehu Prvega Kariernega sejma Domžale. Županja mag. Renata Kosec je izrazila željo, da se bo dogodek v prihodnjih letih razvijal v tradicionalno srečanje, ki bo še naprej ustvarjalo priložnosti za mlade in vse iskalce zaposlitve v lokalnem okolju.

Obrtna zbornica Domžale se zavzema za nadaljevanje podpore podobnim dogodkom, ki prispevajo k izboljšanju zaposlitvenih možnosti za lokalno prebivalstvo.

Vir: Občina Domžale in Obrtna zbornica Domžale

Pripravila: Nina Orehek; Foto: Občina Domžale in Obrtna zbornica Domžale

Tagi