Prostofer – brezplačni prevozi starejših tudi v Lukovici

Občina Lukovica namerava v letošnjem letu pristopiti k vseslovenskemu prostovoljskemu projektu za mobilnost starejših. Za izvedbo brezplačnih prevozov starejših občanov je v svojem proračunu za leto 2021 že zagotovila finančna sredstva.

Komu je namenjen PROSTOFER?

Brezplačni prevozi bodo namenjeni vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov, ki bi imeli prosti čas takrat, ko potrebujejo prevoz, imajo nizke mesečne dohodke in tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Brezplačni prevozi bodo starejšim osebam omogočali lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe (npr. v zdravstveni dom, bolnišnico), javnih ustanov (občine, upravne enote), trgovinskih centrov, ipd.

Za brezplačni prevoz boste poklicali na brezplačno številko 080 10 10. Komunikacijski center bo zabeležil vaše podatke in lokacijo prevoza. Klicni center bo nato obvestil prostovoljnega voznika o prevozu in to sporočil uporabniku, za katerega se bo opravil prevoz. Vozilo bo zagotovljeno s strani Občine Lukovica, poskrbljeno bo tudi za zavarovanje voznika kot tudi sopotnikov. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma se bodo lahko dnevi in ure tudi prilagodile potrebam.

Kako postati prostofer v Občini Lukovica?

Občina Lukovica k sodelovanju vabi prostovoljne šoferje, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje in so v svojem prostem času pripravljeni pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.

“Vabimo vse voznice in voznike, ki želite postati prostoferji, da to sporočite Občini Lukovica na telefon 01 72 96 300 ali e-naslov: info@lukovica.si, kjer vas bomo vpisali v seznam prostoferjev in vam podali nadaljnje informacije o projektu,” so v predstavitvi projekta še zapisali na spletni strani Občine Lukovica.

Miha Ulčar; Foto: Prostofer

 

Tagi