Pričele so se priprave na “veseli december”

Še dober teden dni in bo že tu "veseli december". V zadnjih dneh ste lahko v centru Domžal videli delavce elektro podjetja, ko so napeljevali lučke, ki bodo zasvetile v začetku decembra in nam tako pričarale prihajajoče božično-novoletne praznike. Praznično vzdušje se bo pričelo že v začetku meseca decembra, ko nas bo obiskal prvi dobri mož, takrat bodo tudi prvič zagorele lučke v centru Domžal.

Iz Občine Domžale so nam sporočili, da bodo za okrasitev Domžal namenili od 10-15% manj sredstev kot ponavadi. Okrašen bo center Domžal, Češminov park in Športni park Domžale (drsališče) ter nekateri centri okoliških krajev.

Lučke bodo najprej zagorele v centru Domžal in sicer 5. decembra, ko bo Miklavž obiskal otroke v Hali komunalnega centra (ob 17. uri) – samo ta dan, potem pa šele po 15. decembru. V Češminovem parku se bodo prižgale ob dogodkih. V Športnem parku bo okrašeno drsališče ter za Silvestrovanje še prireditveni prostor.

Tudi letos bodo Domžale obiskali vsi trije dobri možje. Prvi nas bo obiskal Miklavž, ki bo prišel v sredo 5. decembra ob 17. uri v Halo komunalnega centra Domžale. V petek 23. decembra, bo ob 16. uri v Češminov park prišel Božiček, kjer si boste lahko ogledali  tudi Slovenske jaslice – zvok in svetloba. V četrtek 29. decembra, ob 16. uri pa svoj prihod napoveduje še Dedek Mraz, ki ga bo spremljal Ribič Pepe, prav tako v Češminovem parku. Tradicionalno silvestrovanje na prostem bo tudi letos potekalo v Športnem parku Domžale, od 22. ure dalje.

Ker je "veseli december" in vse v zvezi z njim pomemben tudi za trgovce, so nas le-ti pričeli opozarjati na prihajajoče praznike že v mesecu oktobru, ko so pričeli praznične izdelke postavljati na svoje police.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi