Pri vagončku v Študi postavili novo otroško igrišče

Otroške igrače in igrala so pravi raj za naše nadobudneže. Z njihovo pomočjo razvijajo domišljijo, krepijo mišice in gibalne sposobnosti, sklepajo prijateljstva. Otroci odkrivajo svet skozi igro, plezanje, smeh, samo da se gibajo, pa so srečni.

Pri vagončku v Študi je Krajevna skupnost Simona Jenka postavila manjše otroško igrišče, zelo lahko in varno, saj igrala zadostijo vsem normam in zahtevam za varnost. Pri igralih so se srečali Vera Banko, predsednica Krajevne skupnosti Simona Jenka Domžale, Nataša Belle, predsednica Krajevne skupnosti Slavka Šlandra Domžale ter Marjan Ravnikar, podžupan Občine Domžale, da so si ogledali novo pridobitev in rekli nekaj besed o željah obiskovalcev tega prostora na južni strani Štude.

Nekaj metrov stran že nekaj časa stoji manjši fitnes center, ki ga pohodniki ob Kamniški Bistrici kot tudi obiskovalci vagončka s pridom uporabljajo. Kot je za naš portal povedala Vera Banko, je v blagajni Krajevne skupnosti Simona Jenka ostalo nekaj denarja, zato so se odločili, da naredijo mali otroški park in nekaj klopi, saj je ta del Štude odlično obiskan, tja pa prihaja pa čedalje več družin z majhnimi otroci.

Nataša Belle, predsednica Krajevne skupnosti Slavka Šlandra Domžale, Marjan Ravnikar, podžupan Občine Domžale ter Vera Banko, predsednica Krajevne skupnosti Simona Jenka Domžale.

“Tako so ta igrala namenjena najmlajšim in malo večjim nadebudnežem, z njihovo pomočjo pa bodo razvijali domišljijo, krepili mišice in gibalne sposobnosti, sklepali prijateljstva …,” je povedala Vera Banko. Igrala so naročili pri mariborski firmi »Vinci play«, kjer imajo kakovostna igrala za velike in majhne otroke, igrala pa je pri vagončku postavil krajan iz Štude.

Sedaj si krajani in obiskovalci želijo še postavitve kakšnega koša, zelo prav pa bi prišel pitnik, saj ga v tem kraju ob zeleni osi Kamniške Bistrice še ni.

Vsi trije so si bili enotni, da so igrala namenjena otrokom, zato upajo, da jih ne bodo večji »otroci« prehitro polomili. Za njih je namenjen fitnes center nekaj metrov stran od novih igral.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

Tagi