Pri policijski postaji se bo pričela gradnja krožnega krožišča

V mesecu aprilu se bo pri policijski postaji v Domžalah pričela gradnja enopasovnega krožnega križišča.

Na območju semaforiziranega križišča Ljubljanske, Kamniške in Masljeve ceste bo kmalu zraslo novo enopasovno krožno križišče, z namenom umirjanja motornega prometa, povečanja prometne varnosti ter pridobitve dodatnih zelenih površin ob vozišču. Investitor ter nosilec gradnje je Ministrstvo za infrastrukturo – DRSI ter Občina Domžale kot soinvestitor.

V zvezi z investicijo so nam na Občini Domžale povedali, da je na na sredini vsakega priključnega kraka predviden prometni otok, namenjen za postavitev vertikalne prometne signalizacije ter varnemu ustavljanju pešcev in kolesarjev, ki prečkajo priključni krak krožnega križišča. Predvideno je tudi odvodnjavanje krožnega križišča, od koder se bo vsa padavinska voda stekala po vozišču v nove betonske jaške z vtokom pod robnik. Vzpostavljena bo tudi prevezava iz obstoječih kanalov in s tem bo ta ukrep pripomogel predvsem k razbremenitvi hidravlično preobremenjenega obstoječega kanalizacijskega sistema.

Celotna gradnja bo potekala od aprila do avgusta letos, stroški bodo znašali skupaj z meteornim odvodnjavanjem okoli 500.000€. Izvajalec krožnega križišča bo KPL d.o.o. Ljubljana, meteorno kanalizacijo bo gradila Prenova-Gradbenik d.o.o. Ljubljana-Šentvid, nadzor nad gradnjo bo vršil PROCTOR d.o.o. Trzin.

Na Občini Domžale so nam še povedali, da bodo podrobnejši podatki znani, ko se gradnja začne, vključno s posameznimi fazami zapore prometa.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi