Predstavitev Maistrove rojstne hiše turističnim vodnikom in informatorjem

V letošnjem letu je bilo v Kamniku izvedenih že 77 vodenj skupin obiskovalcev, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, čedalje bolj opazen pa je trend povpraševanja po vodenju manjših skupin, ki so praviloma tudi bolj osredotočene na posamezna področja, kar posledično pomeni, da zahtevajo zelo visoko stopnjo znanja s strani vodnika.

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, je skupaj z Medobčinskim muzejem Kamnik, ki upravlja tudi z rojstno hišo Rudolfa Maistra, organiziral izobraževanje za lokalne turistične vodnike in informatorje na temo velikega rojaka, generala, pesnika in rodoljuba Rudolfa Maistra – Vojanova.

Več kot 20 vodnikov in informatorjev je najprej v prostorih Turistično informacijskega centra Kamnik prisluhnilo Alenki Hribar iz Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, ki je orisala dosežke kamniškega turizma v letošnjem letu ter predstavila cilje in usmeritve za naslednjo turistično sezono. Po predstavitvi se je med udeleženci razplamtela živahna debata o možnostih za oblikovanje še kvalitetnejše turistične ponudbe za obiskovalce Kamnika.

Sledil je skupen sprehod po Šutni do rojstne hiše Maistra, kjer je dobro uro trajajoče predavanje izvedla Alenka Juvan, profesorica slovenščine, vse navzoče pa je pozdravila tudi direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar. Skozi predavanje je bilo vodnikom in informatorjem prikazano življenje Maistra, hkrati pa so bile predstavljene tudi možnosti vodenj po zbirki za posameznike in skupine.

Izbira tematike letošnjega srečanja lokalnih turističnih vodnikov in informatorjev sovpada tudi z uradnim odprtjem Spominske sobe Rudolfa Maistra, ki bo v soboto, 23. novembra 2013, ob 16.30 uri, pred rojstno hišo Rudolfa Maistra (Šutna 23, Kamnik).

Več o programu prireditve si lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar: Foto: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Tagi