Predsednik vlade, dr. Robert Golob, s svojim obiskom pokazal in zagotovil, da občina Mengeš ni sama

V ponedeljek, 14. avgusta 2023, ob slovenskem dnevu solidarnosti, je svojo solidarnost izkazal tudi premier dr. Robert Golob, ki je obiskal občino Mengeš in si ogledal najbolj poškodovano infrastrukturo.

Uvodnemu srečanju v sejni sobi Občine Mengeš so se županu Bogu Ropotarju in predsedniku vlade dr. Robertu Golobu med drugim pridružili se podžupanja, Tina Štrukelj, direktor Občinske uprave, Urban Kolar, poslanka v Državnem zboru, Monika Pekošak, ravnatelj Osnovne šole Mengeš, Sašo Božič, poveljnik Civilne zaščite Mengeš, Jure Šinkovec, ter ravnateljica Vrtca Mengeš, Mateja Hribar Sicherl.

Omizje, z županom na čelu, je premierju predstavilo ključne izzive občine, med drugim predvsem vprašanje novega šolskega leta v povsem poplavljenem Vrtcu Gobica. Ta namreč potrebuje začasne prostore za najmanj 300 otrok, ki so trenutno vpisani v vrtec, ponuditi pa mora prostor tudi za 100 na novo vpisanih, ki bodo z obiskovanjem vrtca pričeli 1. septembra. Župan Ropotar pa je izpostavil tudi vprašanje, kako se bo pomagalo posameznim družinam in občanom, ki so v stiski. Mengeš je namreč ena od občin z največ poplavljenimi zasebnimi bivališči.

Predsednik vlade je na to vprašanje odgovoril, da vlada po hitrem postopku pripravlja sistemski pristop, s čimer je izpostavil tudi državno pomoč, ki se je občina lahko nadeja. Poleg zasebnih hiš in stanovanj pa je hude poškodbe v povodnji utrpela tudi javna infrastruktura, predvsem Vrtec Gobica in nova športna dvorana pri OŠ Mengeš.

Slednje si je na obhodu po Mengšu premier dr. Golob tudi ogledal, s čimer je dobil dejanski vpogled v škodo, nastalo na objektih. Pri tem se je za požrtvovalnost srčno zahvalil gasilcem, ki so svoje domove prepustili deroči vodi ter odhiteli reševat otroke, ki so ostali ujeti v poplavljenem vrtcu. Hkrati pa se je dr. Golob zahvalil tudi vzgojiteljicam za hitro odzivnost, saj so otroke pravočasno spravile v nadstropje višje ter tako poskrbele za njihovo varnost.

Predsednik vlade je s svojim obiskom pokazal in zagotovil, da občina Mengeš ni sama in da se v kratkem vrne s paketi pomoči ter tako poskrbi za vse, ki so utrpeli škodo v do sedaj najhujših poplavah v Sloveniji.

Avtorica: Barbara Kopač/Občina Mengeš; Foto: Barbara Kopač/Občina Mengeš

Tagi