Pravljični Kamnik: Gremo zvečer v mesto?

V našem mestu že odštevamo do druženja v Pravljičnem Kamniku, ki se letošnje leto odvija pod geslom Zvečer v mesto in ga za vse vas pripravljajo Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Kulturno društvo Priden možic in Mladinski center Kotlovnica. Pridete v Pravljični Kamnik: Zvečer v mesto?

Decembrsko vzdušje vam bomo pričarali že dan pred zadnjim mesecem leta, in sicer v soboto, 30. novembra 2019, ko se bo na Šutni odvijal tradicionalni festival ognjenih ambientov Ognjena Veronika. V pripravo le-te, ki poteka v organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica, so se letos vključile tudi nekatere kamniške osnovne šole. V tem tednu se otroci vestno pripravljajo na to, da bo Šutna zaživela v soju malih plamenov v steklenih lončkih, ki jih bodo lastnoročno poslikali in jim dodali pridih otroške ustvarjalnosti. Ker smo želeli Ognjeno Veroniko narediti malce drugačno, kot je to običajno, smo jo simbolično povezali tudi s Prižigom praznične okrasitve, ki bo v nedeljo, 1. decembra 2019, ob 17. uri na Glavnem trgu. Da pa bomo pričetek letošnjega decembrskega druženja pričakali v posebnem vzdušju, smo se odločili, da k sodelovanju povabimo vse vas, občanke in občane, obiskovalke in obiskovalce Kamnika. Ker je v slogi moč, lahko z doma izdelanimi in preprostimi lampijoni, katerih navodila za izdelavo si lahko ogledate v priponki, soustvarjate to večerno prireditev. Ob tem se prepustite lastnemu oblikovalskemu navdihu, kar je pomembno, je le to, da izdelek ne vsebuje električnih svetil in je čajna svečka edini svetlobni vir.

Vabimo vas, da se malo pred 17. uro sprehodite do Glavnega trga in pričakate Prižig praznične okrasitve in ko bodo mesto osvetljevali lampijoni, bomo skupaj z županom Matejem Slaparjem in vodjo decembrskih prireditev na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Francijem Kramarjem ter ustvarjalci letošnjega Pravljičnega Kamnika Kulturnim društvom Priden možic in Mladinskim centrom Kotlovnica nekaj minut čez 17. uro zaklicali: »Pridite Zvečer v mesto, pridite v Pravljični Kamnik, kjer bo Oder v mestu, na parkirišču pri Kavarni Veronika, vabil z zanimivimi dogodki, predstavami in koncerti, tematskimi zabavami ter marsičim drugim. Do takrat pa se prepustite brezplačnemu drsanju tukaj na Glavnem trgu.« Otroci in tudi malo starejši se bodo lahko po krajšem otvoritvenem spektaklu lahko skupaj s kamniško Veroniko prepustili drsanju in športni zabavi še vse do 21. ure.

Tako bomo pričeli letošnji niz prireditev Pravljični Kamnik: Zvečer v mesto, ki se bo nadaljeval 10. decembra 2019. Do odštevanja dogodkov na Odru v mestu in Glavnem odru vabljeni, da se zabavate na kamniškem mestnem drsališču ter se nam v četrtek, 5. decembra 2019, ob 18. uri pridružite še ob pobočju Malega gradu, ko bo v Kamnik, tik pred odhodom okoli sveta, prišel tudi sv. Miklavž. Obiščite spletne strani in družabna omrežja kamniških kulturnih ustanov in zavodov, lokalnih ponudnikov v mestnem jedru, turističnih ponudnikov in tudi  šol, vrtcev ter drugih javnih zavodov in društev, ki ponujajo obilico majhnih in prijetnih dogodkov, vrednih ogleda. Vrednih tega, da podprete njihova prizadevanja, se ob tem zabavate in jim z vašim obiskom pokažete, da cenite tisto, kar delajo predvsem za vas občanke in občane, obiskovalke in obiskovalce našega mesta.

Vljudno vabljeni k ogledu celotnega dogajanja Pravljičnega Kamnika: Zvečer v mesto, ki je dostopno na spletni povezavi www.visitkamnik.com.

Kje se torej dobimo? Zvečer v mestu seveda.

Avtor: ZTŠK Kamnik; Foto: arhiv ZTŠK Kamnik

Tagi