Pojasnilo moravškega župana glede predkazenskega postopka

Dom starejših občanov Moravče

Glede na navedbe nekaterih medijev, da je proti meni v zvezi z gradnjo Doma starejših občanov uveden predkazenski postopek, želim pojasniti naslednje. Ovadba je politični konstrukt in osebno maščevanje bivšega moravškega župana Martina Rebolja, ki ne more preboleti, da je po volji moravških volivcev proti meni dvakrat izgubil volitve za župana. Za Listo Martina Rebolja se v Moravčah skriva stranka Socialnih demokratov (SD), Rebolj je predsednik Občinske organizacije SD. Ta stranka je bila v občini Moravče z njim vred na oblasti 14 let. V vseh teh dolgih letih niso izpeljali niti ene omembe vrednega večjega projekta. V koaliciji s SD je bila lokalna »rdeča« SDS, ki sta jo vodila brata Roman in Vitomir Cerar. Zaradi malopridnosti ju je v lanskem letu stranka izključila iz svojih vrst.

V zadnjih petih letih se je v Moravčah veliko spremenilo: zgradili smo nov del šole in športno dvorano, gradimo dom starejših občanov, optiko, pripravljamo gradnjo obvoznice mimo Moravč itn. Seveda to spremlja potop stare moravške politike, ki je bila nesposobna, znala pa je dobro deliti ljudi. Ta stara politika je za projekt izgradnje doma v svojih 14 letih porabila prek milijona evrov, pa ga ni začela graditi. Po znani logiki, naj tudi sosedu krava crkne, so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi tudi meni in moji ekipi preprečili uspešno gradnjo. Ni jim uspelo. Po četrt stoletja čakanja gradimo dolgo pričakovani Dom.

Vsa leta mojega mandata so mi zgoraj omenjeni nametali čuda polen pod noge, vendar so vsi njihovi poskusi, prijave na KPK, ovadbe, pritožbe informacijski pooblaščenki in kar je še takega padli v vodo. Njihove neresnice pograbi le še kak naivni medij. Ne nameravam komentirati vsakodnevnih klevet Martina Rebolja in Romana Cerarja. V Moravčah vsi vedo, koliko je ura. Vesel sem, da bo predkazenski postopek razkril vse podrobnosti. Nimam se česa bati, delam pošteno za ljudi. Štejejo dejanja, ne poceni besede. Zato mirno spim. Po zagotovilih direktorja občinske uprave dr. Ivana Kende, ki je operativno vodil postopke glede gradnje Doma starejših občanov, je vse potekalo v skladu z zakoni in predpisi. Zaradi vsega povedanega si želim samo to, da pristojni organi dobro opravijo svoje delo.

Župan Občine Moravče, dr. Milan Balažic

 

Tagi