Podpora Občine Moravče ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni

Sladkorna bolezen velja za eno najbolj razširjenih bolezni sodobnega časa. Po ocenah mednarodne zveze diabetikov ima sladkorno bolezen 463 milijonov ljudi. V Sloveniji reševanje problematike sladkornih bolnikov in ozaveščanje javnosti poudarja Zveza Društev diabetikov Slovenije, ki med drugim ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni širi tudi simbolno akcijo osvetljevanja javnih in kulturnih objektov z modro barvo. 

Simbolni akciji »Obarvani v modro« se letos pridružuje tudi Občina Moravče, ki se zaveda problematike razširjenosti sladkornih bolnikov tudi v lokalnem okolju. V ta namen podpore projektu bo danes zvečer z modro barvo osvetljeno pročelje stavbe Občine Moravče, saj praznujemo 14. novembra SVETOVNI DAN SLADKORNE BOLEZNI.

Tema svetovnega dneva sladkorne bolezni 2020 je Medicinske sestre in sladkorna bolezen. Obeležitev je torej še posebej namenjena ozaveščanju o ključni vlogi medicinskih sester pri podpori osebam, ki živijo s sladkorno boleznijo. V ta namen prilagamo tudi nekaj informacij.

Občina Moravče

 

Tagi