Podpis pogodbe za prenovo pokritega kotalkališča v Športnem parku Domžale

Prenova pokritega kotalkališča v večnamensko dvorano

V četrtek, 18. aprila 2024, sta županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec in predstavnik izvajalca podjetja Lesnina MG oprema d. d. ter član upravnega odbora Matija Čepon, podpisala pogodbo o obnovi večnamenske ploščadi v Športnem parku Domžale, ki je znana tudi kot domžalsko kotalkališče.

Projekt obnove vključuje odstranitev obstoječega platnenega šotora in postavitev nove montažne večnamenske športne dvorane, ki bo zagotavljala primerne prostore za različne športne aktivnosti. Nova dvorana bo omogočala kotalkanje, nogomet, košarko, odbojko in badminton. Možnost delitve dvorane na dva ločena prostora bo omogočala sočasno vadbo različnih vadbenih skupin.

Gradbeno dovoljenje za objekt z novo konstrukcijo je bilo pridobljeno leta 2021, pri čemer je bila posebna pozornost namenjena zelenemu načrtovanju. V sklopu projekta domžalskega biroja HA Hafner arhitekti d.o.o. se načrtuje objekt, ki bo omogočal učinkovito rabo energije in v prihodnosti vzpostavitev sončne elektrarne. Pri gradnji bodo uporabljeni fasadni polikarbonatni paneli, ki bodo kot svetlobniki v interier prostora prepuščali naravno, mehko svetlobo, ob večernih urah pa bo objekt ob prireditvah kot prostor dogajanja in druženja zažarel preko svetlobnikov tudi navzven.  Nova izolativna fasadna opna bo imela poleg obveznih tehničnih karakteristik tudi bolj mestotvoren izgled in nagovor, saj objekt stoji v neposredni bližini vhoda v mesto Domžale.

Zaključek del je predviden pred pričetkom letošnje zimske sezone. Vrednost pogodbenih del znaša 1.579.242,13  EUR z DDV.

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

 

Tagi