Planinsko društvo Domžale išče okrepitve

Dobrodošel športni vaditelj/ica s posluhom za otroke in ljubeznijo do plezanja

V Planinskem društvu Domžale so se odločili poiskati okrepitve in k prijavi na razpis povabiti športne vaditelje/ice s posluhom za otroke in ljubeznijo do plezanja. O lastnostih, ki si jih željo, da bi jih poleg ustrezne kvalifikacije imel novi športni vaditelj/ica, smo se pogovarjali z Urško Jerenec, koordinatorko športnoplezalne vadbe.

V Planinskem društvu Domžale ste se odločili medse sprejeti novega vaditelja oz. trenerja športnega plezanja za otroke in mladino za prihajajoče šolsko leto. Poleg strokovnega znanja, ljubezen do samega plezanja ne zadošča, je pa vsekakor pogoj, kajti nekaj je plezanje, nekaj povsem drugega pa je učenje drugih.

Res je pomembno, da je trener športnega plezanja dober pedagog in motivator. Želimo si osebe, ki je pozitivno naravnana, ki zmore pustiti svoje težave doma in se tistih nekaj ur resnično fokusirati na otroke. Predvsem v zimskih mesecih, ko hitro pade mrak in ko pridejo otroci včasih malce manj motivirani, utrujeni od šole ter šolskih obveznosti, je trenerjeva naloga, da jih pričaka nasmejan, dobre volje in jih v času ogrevanja poskuša sprostiti, da so pripravljeni na plezanje.

Plezanje je način življenja, zato je ljubezen do tovrstnega športa zelo pomembna. Trenerji so osebe, ki tudi sami v prostem času radi in veliko plezajo, zato iščemo osebo, ki ji je plezanje pomembno. Plezanje vzame trenerjem veliko časa tudi čez vikend, ko spremljajo otroke na tekmovanjih.

Tekma Zahodne lige.

Dobrodošel športni vaditelj/ica s posluhom za otroke in ljubeznijo do plezanja.

Spremljanje napredovanja otrok in poznavanje njihovih karakteristik je bistvenega pomena pri razvrščanju v skupine glede na njihove zmožnosti, saj vsi ne zmorejo istih stvari v istem časovnem obdobju, zato je potrebno izbirati plezalne cilje tekom treninga upoštevajoč tovrstne aspekte. Dober trener je torej sposoben prepoznave otrokovih sposobnosti ter ga spodbuja pri njegovemu plezalnemu razvoju.

V lepem vremenu otroci plezajo na plezalni steni na garažni hiši, medtem, ko je v mrzlih mesecih to mnogo težje. Trenerji morajo biti takrat še posebej izvirni pri motivaciji otrok in pripravi treningov, ki se izvajajo na plezalni steni na Osnovni šoli Rodica.

Želimo si, da otroci napredujejo, se z veseljem udeležujejo plezalnih ur in da so zadovoljni s treningi. Prav tako si želimo, da bi starši opazili otrokov napredek.

V kolikor ste se v opisu prepoznali, ali se med branjem zgornjih vrstic počutili nagovorjeno, lepo vabljeni, da kontaktirate Planinsko društvo Domžale in pošljete ustrezna dokazila na elektronski naslov pddomzale@gmail.com. Z ustreznimi kandidati/-kami bodo opravljeni tudi individualni razgovori.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Planinsko društvo Domžale

 

Tagi