Osnovna šola Domžale 50. obletnico delovanja obeležila s praznovanjem

Osnovna šola Domžale letos obeležuje 50-letnico delovanja v zgradbi na Bistriški 19 v Domžalah, kamor se je preselila leta 1973, pod imenom OŠ Šlandrove brigade. Praznovanje obletnice je šola obeležila s kulturnim dogodkom v četrtek, 7. decembra 2023, na katerem je nastopilo preko 80 nastopajočih – zdajšnjih in bivših učencev ter učiteljev.

Na dogodku sta vse zbrane nagovorili ravnateljica OŠ Domžale Nina Valenčič in županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, ki je ob okrogli obletnici vsem, ki skrbijo za uspešen razvoj šole, voščila z besedami: »Lahko smo izjemno ponosni na dosežke naših učencev in učiteljev. Pri tem pa ne smemo pozabiti na podporo vseh ravnateljev, staršev in vseh drugih, da je obiskovanje Osnovne šole Domžale danes odlična popotnica za življenje. Tu pridobljeno znanje, izkušnje, raznolikost in vzajemno spoštovanje so temelj domžalske skupnosti srčnih mladih, ki bodo v svojem življenju zagotovo prispevali svoj košček pri skupnem ustvarjanju našega prostora zadovoljnih ljudi.«

»Zato se vsem, ki ste prispevali k uspehu danes 50-letne dame, zahvaljujem za vaš doprinos in verjamem, da bo vaša šola še naprej rastla, povezovala in navdihovala naslednje generacije.«

Osnovna šola Domžale pod svojo streho združuje mlade z mnogimi talenti. Učenke in učenci so se na dogodku predstavili s petjem, igranjem instrumentov, recitacijami, kotalkanjem, navijaško koreografijo, z lastno točko pa je nastopil ljubiteljski pevski zbor učiteljev OŠ Domžale.

Na dogodek so povabili bivše učitelje in učence, med njimi tudi znanega pevca Borisa Kopitarja, ki je na prireditvi nastopil z lastno skladbo, ki pripoveduje o mladosti.

Na dogodku, ki so ga od začetka do konca vodili mladi učenke in učenci, so gostovale tudi tri gospe, ki so sooblikovale zgodovino OŠ Domžale: Ema Novak, nekdanja knjižničarka, Marika Haler, bivša pomočnica ravnatelja in učiteljica razrednega pouka ter Irena Cerar, bivša učenka in znana pravljičarka. V pogovoru z njimi so udeleženci praznovanja spoznavali, kako je šola izgledala ob njenih začetkih, kako je potekal pouk in trenutke, ki so gostjam najbolj ostali v spominu.

Občina Domžale, Foto: Občina Domžale

Tagi