OŠ Domžale dobila novo sodobno in prostorno jedilnico

Na Osnovni šoli Domžale je lansko leto potekala večja investicija, v okviru katere je bil zgrajen nov prizidek, ki je namenjen jedilnici in sprejme okoli 200 učencev. Istočasno je bil prenovljen tudi prostor obstoječe jedilnice in razdelilne kuhinje.

Nov prizidek k OŠ Domžale je umeščen med severni in zahodni trakt šole in se razteza proti atletski stezi. Prizidek jedilnice je izveden kot enovit prostor, delno vkopan, z ravno streho in nivojsko usklajen z ravnjo obstoječe kleti oziroma kuhinje. Celoten prizidek je namenjen jedilnici za učence s kapaciteto 216 sedišč. Istočasno je bil prenovljen prostor obstoječe jedilnice in razdelilne kuhinje, ki je namenjen povečani razdelilni kuhinji in delno jedilnici za učitelje. V okviru tega je bila narejena nova razporeditev razdelilne kuhinje s kapaciteto do max. 500 sedežev. Notranja oprema v jedilnici obsega pulte, mize, stole, avdio video tehnika z LCD projektorjem in ozvočenjem (izvedba predavanj in roditeljskih sestankov – funkcija večnamenskosti), namestitev pregradnih panojev, ki so jo optično in akustično ločili jedilnico učiteljev od razdelilnega dela kuhinje.

Dela so se pričela lansko pomlad, zaključila pa oktobra lani, ko je bilo izdano tudi uporabno dovoljenje. Vrednost celotne investicije je znašala 1,3 milijona evrov z DDV.

Podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec nam je v zvezi z investicijo povedala, da je bila širitev jedilnice na OŠ Domžale izjemno pomembna, saj se je domžalska osnovna šola vsako leto soočala z večjo prostorsko stisko pri izvajanju šolskih malic: “Veseli nas, da nam je uspelo investicijo zaključiti v predvidenem planu, šola pa je s tem dobila sodobno in prostorno jedilnico. S takšnimi projekti vzpostavljamo dobre pogoje v šolah, obenem pa učenkam in učencem ter zaposlenim s sodobno zasnovo omogočamo prijetno vzdušje. Pri tem je pomembno zavedanje, da se ob tovrstnih naložbah ne gleda samo na trenutno stanje, ampak je vizijo potrebno usmerjati tudi v prihodnost.”

Podobna investicija, ki poleg prenove jedilnice vključuje tudi prenovo kuhinje, trenutno poteka tudi na OŠ Rodica. O tem projektu pa več prihodnjič.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Alenka Klinar

Tagi