Odprtje sanacije dela vodotoka Volovljek v občini Kamnik

Župan Občine Kamnik Marjan Šarec in predsednica Krajevne skupnosti Črna Ivica Spruk sta v torek, 8. aprila 2014, s slavnostnim prerezom traku odprla saniran del vodotoka Volovljek.

Zaradi močno poškodovane ceste Krivčevo – Kranjski Rak v naselju Krivčevo v občini Kamnik ter poškodovanega vodotoka Volovljek, so novembra 2012 tehnične enote Civilne zaščite Občine Kamnik, skupaj z Agencijo RS za okolje ter njenim koncesionarjem podjetjem Hidrotehnik d.d. pričele s celovitim urejanjem tega območja.

V letu 2013 je bila izvedena sanacija hudournika Volovljek nad Krivčevim. Agencija Republike Slovenija za okolje je v vrednosti 295.388 evrov financirala ureditev struge, Občina Kamnik pa v vrednosti 21.315 evrov nadvišanje zidu zaradi lokalne javne poti ob strugi, ureditev javne poti in postavitev odbojne ograje. V času izvajanja del je bila vzpostavljena delna in občasna popolna zapora javne poti Krivčevo – Kranjski rak.
Predsednica Krajevne skupnosti Črna Ivica Spruk, je ob odprtju čestitala krajankam in krajanom za novo pridobitev ter opisala potek sanacijskih del, hkrati pa se iskreno zahvalila gasilkam in gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Črna, ki so s hitrim posredovanjem v letu 2012, ob hudi vodni ujmi, preprečili najhujše posledice neurja.

Župan Marjan Šarec, je ob odprtju pohvalil pozitivno sodelovanje med Občino, Krajevno skupnostjo Črna, krajankami in krajani ter izvajalcem del, hkrati pa dodal, da so spoštovanja vredno delo in srčnost pokazale tudi gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Črna, ki so bili nepogrešljivi člen ob intervencijah in ujmi, ki je ta predel občine Kamnik prizadela v letu 2012. Ob tem je še povedal, da se bodo krajanke in krajani z novo pridobitvijo sedaj vsekakor počutili varneje.

Za kulturno popestritev je z zvoki harmonike poskrbela Zala Rifel.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi