Odgovor podjetja Termit: ”Družba Termit osupla nad grožnjami župana občine Moravče”

V Družbi Termit smo zgroženi in osupli nad grožnjami, ki jih moravški župan namenja uradnikom Ministrstva za okolje in prostor ter uradnikom Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO). Prepričani smo, da so odkrite grožnje s sodnim preganjanjem uradnikov nedopustne in so skrajno zavržno dejanje, zaradi česar pričakujemo, da se odzovejo tudi pristojne institucije.

Ponovno želimo poudariti, da so navedbe župana glede okoljske škode in kršenja zakonodaje neresnične. Za ugotavljanje okoljske škode je v Sloveniji pristojen ARSO in ravno ARSO je 21.3.2021 sprejel Sklep s katerim je ustavil postopek ugotavljanja nastanka okoljske škode v primeru Termita. ARSO je namreč ugotovil, da okoljska škoda ni bila povzročena. Prav tako odločno zavračamo navedbe o kršitvi koncesijske pogodbe.

V Termitu pričakujemo, da se pristojni uradniki ne bodo uklonili nedopustnim pritiskom župana, ki želi pomanjkanje argumentov nadomestiti z argumentom moči in izsiljevanja. V Termitu si želimo zgolj to, da uradniki svoje delo opravijo v skladu z zakonodajo.

Avtor: Vodstvo družbe Termit, d.d.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi