Obnovljena brežina in dovozna pot do kolesarskega poligona Kolovoz na Viru

Pred nekaj dnevi so je zaključila gradnja novega mostu čez Kamniško Bistrico pod Saharskim hribom na Viru pri Domžalah. Istočasno so ob mostu urejali tudi dovozno pot ter zelenico. Ker je od odprtja Kolovoza, ki se nahaja v neposredni bližini novega mostu, minilo že dobra tri leta, saj so Kolovoz, kot so poimenovali novi kolesarski poligon, uradno odprli in predali svojemu namenu avgusta 2017, so se delavci lotili tudi obnove brežine na Kolovozu in dovozne poti.

Tako bodo kolesarji, Kolovoz najbolj pogosto uporabljajo najmlajši, lahko sedaj do poligona še bolj varno dostopali in izboljševali koordinacijo gibanja na kolesu, pridobivali na kondiciji in se hkrati še zabavali. Poligon je ločen na dve enoti: na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Poleg tega je v sklopu investicije urejena tudi ureditev okolice: dostopna pot, naravna pot in urbana oprema ter brežina.

Domžale so pred dobrimi tremi leti postale bogatejše za nov kolesarski poligon »pumptrack«, ki se nahaja na območju Športnega parka ob Robovi ulici na Viru pri Domžalah, ki pa je v teh treh letih obstoja popestril ponudbo ob rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici in našim najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem. Omenjeni poligon, ki ima tri proge, poleg največjega fiksnega stojita še otroški in naravni poligon, ki se bo dopolnjeval in spreminjal, je tudi največji kolesarski poligon v Sloveniji. Kolesarski poligon sestavljajo zaobljene grbine in zavoji, zato je steza zelo razgibana in omogoča raznoliko, zabavno in obenem varno vožnjo. Primeren je za kolesa vseh velikosti, rolke, rolerje in skiroje. Na stezi kolesarjem ni potrebno vrteti pedal, ker se gibajo s premikanjem telesa navzgor in navzdol.

Vsem uporabnikom želimo predvsem varno vožnjo, upoštevanje pravil in veliko veselja pri uporabi rekvizitov na poligonu.

Avtor: Miro Pivar; Foto Miro Pivar

Tagi