Obisk domžalske županje na gasilskem taboru

Županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, je skupaj z delegacijo v četrtek, 22. avgusta 2024, obiskala mlade udeležence gasilskega tabora, ki je potekal v Centru za šolske in obšolske dejavnosti Radenci ob Kolpi. Tabor vsako leto organizira Komisija za mladino pri Gasilski zvezi Domžale.

Županja in poveljnik Civilne zaščite Občine Domžale, Marko Žagar, sta vodila eno izmed delavnic, kjer so si otroci ogledali film o sistemu zaščite in reševanja v občini Domžale ter sodelovali v kvizu. Pri odgovarjanju na 12 vprašanj, povezanih z zaščito in reševanjem, so se izkazali z visoko uspešnostjo. Poleg tega so potekale tudi druge delavnice, med njimi oblikovanje gline, slikanje na kamenje iz bližnje Kolpe, kulinarična delavnica, ustvarjanje izdelkov iz volne in vrvic ter vezanje različnih vozlov. Na vrtu za domom so se mladi preizkusili tudi v taborniških veščinah, kot je kurjenje ognja. Večeri so bili rezervirani za druženje ob ognju, kjer so pekli hrenovke in penice ter uživali ob gledanju mladinskih filmov.

Letošnjega tabora se je udeležilo 61 otrok, za katere je skrbelo 17 mentorjev iz Komisije za mladino pri Gasilski zvezi Domžale. Mladi gasilci so izrazili zadovoljstvo z dogajanjem in poudarili, da jih tudi 18-stopinjska voda ni odvrnila od osvežitve v Kolpi ter od udeležbe na raftingu.

Poleg županje mag. Renate Kosec in podžupana Boruta Ernestla so mlade gasilce obiskali tudi poveljnik Civilne zaščite Marko Žagar, njegov namestnik Peter Gubanc, predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec ter njegov namestnik Anže Korošec, častni poveljnik Gasilske zveze Domžale Janez Breceljnik, podpoveljnik Igor Šarc in član predsedstva Gasilske zveze Domžale Tone Pavlič.

Ines Pušnik; Foto: Občina Domžale

Tagi