Obisk sodelujočih v projektu Alpe Adria Knowledge Transfer na Občini Domžale

V petek, 6. oktobra 2023, je županja mag. Renata Kosec na Občini Domžale sprejela županjo Supetarja Ivano Marković z delegacijo Dobrovoljnega vatrogasnoga društva Supetar z Brača, s katerimi Gasilska zveza Domžale in Prostovoljno gasilsko društvo Postojna sodelujeta v skupnem projektu Alpe Adria Knowledge Transfer – AAKT.

Srečanja na Občini Domžale so se poleg županij udeležili še podžupan Občine Domžale Borut Ernestl, poveljnik DVD Supetar Nikola Martinić – Dragan in pomočnik poveljnika Jakov Zlatar, predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec, namestnik predsednika Anže Korošec, direktor Centra za zaščito in reševanje Domžale Andrej Jarc in poveljnik javne gasilske službe Matjaž Merkužič.

Projekt Alpe Adria Knowledge Transfer vključuje prenos dobrih praks in izkušenj ter medsebojnega usposabljanja s področja preventivnih aktivnosti in pri intervencijah ob naravnih nesrečah, predvsem obvladovanja požarov večjih razsežnosti. Letos so se med junijem in septembrom na Braču usposabljali domžalski in postojnski gasilci, gasilci z Brača pa bodo na usposabljanju v Postojni in v Domžalah v prihodnjem letu.

Miha Ulčar; Foto: Rok Majhenič

Tagi