Občni zbor gasilcev PGD Krašnja

Občni zbor PGD Krašnja je skupaj združil vse generacije gasilcev. Županja Olga Vrankar je izrazila podporo gasilstvu, poudarjajoč njegovo pomembno vlogo v skupnosti. Prisotni so bili tudi predstavniki drugih gasilskih društev in civilne zaščite. Načrti za leto 2024 so bili pregledani in potrjeni kot izvedljivi, zbor pa se je zaključil s prijetnim druženjem vseh udeležencev.

Prisluhnili smo poročilom predsednika in poveljnika društva, tajniku, blagajniku ter predsednikom komisije za mladino, članice in veterane, orodjarja in gospodarja ter predsedniku disciplinske komisije, ki tudi v preteklem letu ni imela veliko dela. Še prešteli smo se ter ugotovili, da je občni zbor sklepčen. Število udeležencev se je znatno povečalo potem, ko so prišli še člani, ki so bili na smučanju. Zbrane je nagovorila tudi županja mag. Olga Vrankar, ki je dejala, da je in bo občina podpirala gasilstvo, saj je ena izmed panog, ki potrebuje pomoč občine za normalno delovanje.

Prav tako so zbrane nagovorili predsednik GZ Lukovica Robert Maselj, poveljnik GZ Lukovica Gašper Mav in poveljnik CZ Lukovica Milan Dernulovec ter predstavniki ostalih gasilskih društev, ter društev, ki delujejo v Krašnji. Preden so podelili priznanja napredovanja in zahvale so se zazrli še v leto, ki je pred nami in preleteli plan dela za leto 2024 kateri je po zagotovilih predsednika društva Gregorja Rožica izvedljiv. Občni zbor se je nadaljeval z skupnim druženjem vseh generacij gasilcev in gasilk PGD Krašnja in gostov.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi