Občinski svet sprejel proračun v prvem branju in potrdil sporazum med Občino Moravče ter družbo Termit d.d.

Včeraj zvečer, 18. oktobra 2023, je Občinski svet Občine Moravče na svoji 9. redni seji sprejel predlog proračuna za leti 2024-2025 v prvem branju. S sklepom je zdaj proračun poslan v 15-dnevno javno razpravo, po tem ko bodo o njem razpravljani posamezni odbori Občinskega sveta pa ga bo ta v drugem branju obravnaval 6. decembra.

Za predlog proračuna je župan dr. Milan Balažic dejal, da je uravnotežen, razvojni in socialni. Poleg vsega ostalega bosta največji investiciji Občine v prihodnjem letu nadgradnja čistilne naprave v Moravčah in filtrirna naprava na glavnem vodovodu na Hribu pri Plesu. Vse ostale večje investicije (dom starejših občanov, obvoznica, sončna elektrarna in optika) bodo povečini financirane s strani državnih sredstev, evropskega denarja in zasebnih investitorjev.

V nadaljevanju je Občinski svet na predlog župana z veliko večino glasov potrdil podpisan Protokol sodelovanja med Občino Moravče in družbo Termit d.d. Ta vzpostavlja pogoje za zaščito naravnega okolja in zdravja ljudi, hkrati pa podjetju omogoča nadaljnji razvoj. Prav tako je bil sprejet Pravilnik o uporabi nove športne dvorane Primoža Peterke, Občinski svet pa se je strinjal tudi z minimalnim dvigom cen komunalnih storitev JKP Prodnik.

Občina Moravče; Foto: Občina Moravče

 

Tagi