Občino Domžale obiskal varuh človekovih pravic

Včeraj, 20. maja 2024, je županja mag. Renata Kosec sprejela varuha človekovih pravic, ombudsmana Petra Svetino, ki je predstavnik ljudstva in institucije za varovanje človekovih pravic. Ob obisku sta z županjo uradno odprla Varuhov kotiček, namenjen državljankam in državljanom, ki menijo, da so jim bile kršene človekove pravice, temeljne svoboščine ali so doživeli drugo krivico ali nepravilnost.

Županja je izpostavila projekt prenove Osnovne šole Roje ter izrazila željo, da bi v bodoče vpeljali v šolski sistem primer dobre prakse vključevanja in povezovanja šol z rednim in prilagojenim programom. Pogovoru se je kasneje pridružil tudi podžupan Borut Ernestl, ki je z varuhom spregovoril o aktualnih temah, kot so pomanjkanje kadra, zaposlovanje, ranljive skupine in zakonodaja.

Varuhov kotiček 

Varuhov kotiček se nahaja ob vhodu v občinsko stavbo in je opremljen s stojalom, na katerem so na voljo koristne informacije o delu varuha v obliki zloženk in brošur. Postopek je zaupen, brezplačen in neformalen. Na voljo so vam preko brezplačne telefonske številke 080 15 30, elektronskega naslova info@varuh-rs.si, lahko pa jim tudi pišete na naslov Varuh človekovih pravic, Dunajska 56, 1000 Ljubljana.

Pripravili so obrazec za vložitev pobude, ki ga lahko dobite v Varuhovem kotičku na Občini Domžale ali na spletni strani Varuha človekovih pravic.

Vir: Občina Domžale

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

 

Tagi