Občina Moravče pridobila uporabno dovoljenje za kanalizacijo v Podstrani ter gradbeno dovoljenje za čistilno napravo v Moravčah in kanalizacijo v Češnjicah

Po vztrajnih prizadevanjih župana dr. Milana Balažica in občinske uprave je bilo v sredo, 9. novembra 2022 na Upravni enoti Domžale izdano in prevzeto Uporabno dovoljenje za odsek kanalizacije v Podstrani – IV. faza.

Uporabno dovoljenje je pravnomočno, kar pomeni, da ni več nobenih zadržkov za njegovo uporabo in priključevanje nanj. Lastniki objektov v neposredni bližini se bodo lahko na kanalizacijo priklopili v prihodnjih 6 mesecih, pred tem pa morajo pridobiti soglasje upravljalca JKP Prodnik, ki bo kanalizacijo prevzel v upravljanje 1. decembra letos.

Istega dne je bilo izdano gradbeno dovoljenje za nadgradnjo čistilne naprave v Moravčah in kanalizacijski sistem v Češnjicah pri Moravčah. Občina Moravče se je že prijavila na razpis Ministrstva za okolje in prostor, tako da pričakuje 50% sofinanciranje obeh projektov. Investicijska vrednost obeh projektov je 1,9 milijona evrov, s kandidiranjem pa je pričakovati sofinanciranje v vrednosti 950.000 evrov. Rok za izgradnjo je najkasneje do junija 2026.

Petra Petravič; Foto: Občina Moravče

Tagi