Občina Moravče bo gradila športne tribune ob nogometnem stadionu

Župan Občine Moravče dr. Milan Balažic je ponedeljek, 3. oktobra 2022, sprejel predsednika Nogometnega kluba Termit Moravče Đorđa Stjepanovića. Pogovor je tekel o razvoju moravškega nogometnega kluba, še posebej pa sta se zadržala pri projektu gradnje športnih tribun ob nogometnem stadionu.

Župan je povedal, da se po sprejemu prostorskih načrtov in dogovora o menjavi zemljišča med Občino Moravče in Kmetijsko zadrugo Cerklje zdaj začenja priprave za izdelavo projektne dokumentacije vse do pridobitve gradbenega dovoljenja. Prav tako so v teku pogovori o pridobitvi investicijskih sredstev: del jih bo pokrila Občina Moravče, v drugem delu pa se računa na razpisa Fondacije za šport RS in Nogometne zveze Slovenije.

V zvezi s omenjenim projektom so nam na Občini Moravče povedali, da bo nogometna tribuna zgrajena vsaj za 120 obiskovalcev, v prostorih izpod nje pa bodo umeščene garderobe s tuši in sanitarijami, pralnica in sušilnica s skladiščem za opremo in pripomočke za trening, klubski prostori in manjši lokal. Prav tako bo na glavnem igrišču nameščena umetna trava. Na ta način bo moravški nogomet s svojim krepkim podmladkom spet pridobil ustrezne pogoje za razvoj.

Miha Ulčar; Foto: Občina Moravče

 

Tagi