Občina Domžale: Parkiranje odslej lažje

Parkiranje v ožjem središču Domžal je plačljivo vsak delavnik med 7. in 17. uro na Kolodvorski cesti, Masljevi ulici, Ljubljanski cesti in Ulici Matije Tomca ter na manjšem makadamskem parkirišču pri Zdravstvenem domu Domžale – Mestni trg. Ura parkiranja stane 60 centov. Za imetnike letnih dovolilnic za parkiranje je na teh parkiriščih parkiranje brezplačno. Parkirnino lahko uporabniki plačajo na parkomatih, ki so nameščeni v bližini teh parkirnih mest. Plačilo je mogoče s plačilno kartico ali s telefonom preko mobilne aplikacije EasyPark.

Naslednji poziv za oddajo vloge za pridobitev letne dovolilnice bo objavljen predvidoma letos jeseni. Upravičenci so tisti občani, ki imajo stalno bivališče znotraj območja Kolodvorska cesta – Masljeva ulica – Ljubljanska cesta – Ulica Matije Tomca in imajo vozilo v lasti oziroma uporabi po pogodbi o najemu (lizingu).

Na velikem makadamskem parkirišču med Tržnim prostorom in supermarketom Tuš je vse dni med 7. in 17. uro brezplačna prva ura, vsaka naslednja ura pa stane 50 centov. Parkiranje je plačljivo za vse, tudi za imetnike letnih dovolilnic. Po 17. uri pa je parkiranje brezplačno. Na tem parkirišču ni parkirnih listkov. Ob vstopu sistem samodejno prebere registrsko tablico vozila in registrira čas prihoda. Ob izstopu sistem pre-
računa čas parkiranja. Če je ta krajši od 60 minut, se zapornica dvigne brez plačila, v nasprotnem primeru pa se bo na ekranu blagajne izpisal znesek, ki ga je treba plačati, da se bo zapornica dvignila. Plačilo je možno z gotovino ali plačilno kartico.

Na Kolodvorski cesti v središču Domžal je Občina Domžale s posebnimi parkirnimi mesti poskrbela za lažji dostop in parkiranje starejših, invalidov in staršev majhnih otrok. Parkirna mesta so označena z znakom in talno označbo.

Članek je bil objavljen v Domžalki, ki jo lahko prelistate na tej povezavi.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Karin Božič Zupančič

Tagi