Novo šolsko leto je pred vrati

Letos bo prag domžalskih osnovnih šol prvič prestopilo približno 430 otrok.

Kot vsako leto bodo tudi letos prvošolce ob novem šolskem letu obiskali županja in podžupani Občine Domžale in jim zaželeli uspešno in radovedno šolsko leto ter poudarili pomen poguma, dobre volje, strpnosti in medsebojne pomoči. »Prijetno šolsko leto želim tudi vsem zaposlenim na šolah ter staršem in skrbnikom, ki so pomembni vzorniki otrokom in partnerji učiteljem, s čimer sta vzgoja in izobraževanja lahko še uspešnejša, zadovoljstvo pa večje,« sporoča županja mag. Renata Kosec.

Novo šolsko leto prinaša tudi investicije, s katerimi želi Občina Domžale zagotoviti kakovostne pogoje za izobraževanje skoraj 4.200 otrok v 199 oddelkih na osnovnih šolah v Dobu, Domžalah, Preserjah pri Radomljah, Rodici, Vencelj Perku, Dragomlju in Rojah ter na Glasbeni šoli Domžale. Občina je dolžna kriti stroške, povezane z uporabo prostorov in opreme, prevoz učencev, varstvom vozačev, investicijskim vzdrževanjem in drugimi materialnimi stroški, hkrati pa financira tudi nadstandardne programe, kot so tekmovanja, izobraževanja, zimovanja, humanitarni in preventivni programi, sofinanciranje vzgojiteljev ter jezikovni in plavalni tečaji.

Občina Domžale z vlaganji in podporo programom prispeva k uspešnemu šolskemu okolju. V letu 2022 je za osnovno šolstvo namenila približno 2,09 milijona evrov, leta 2023 pa 3,21 milijona evrov, med drugim za obnovo kuhinje na OŠ Venclja Perka. V letu 2024 je predvidenih 3,84 milijona evrov, za leto 2025 pa 4,59 milijona evrov, kar vključuje tudi pripravo projektne dokumentacije za širitev OŠ Preserje pri Radomljah in postavitev nadstrešnic za kolesa pri OŠ Dragomelj. S soustanoviteljicami občin Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin je Občina Domžale prispevala k nakupu transportnega vozila za OŠ Roje, hkrati pa potekajo aktivnosti za širitev in rekonstrukcijo te šole.

Ines Pušnik; Foto: Občina Domžale

Tagi