Novim dogodivščinam naproti

V petek, 14. junija je bila za otroke iz skupine Miške iz enote Mavrica v Krtini prav poseben dan, saj so uradno zaključile vrtčevske dni in se podale novim dogodivščinam naproti.

V popoldanskem času smo se zbrali pri kapelici na Grmačah  (v sosednji občini Moravče) in se skupaj s starši odpravili proti Planinskemu domu na Uštah, kjer nas je prijazno sprejel oskrbnik g. Marko Zalokar. Najprej smo za starše pripravili kratek kulturni program, ki se je zaključil s slavnostno pesmijo Mini maturanti, ki so jo otroci zapeli ponosno, zavzeto in veselo. Mnogim staršem je zatrepetalo srce in nekaterim so se orosile oči, saj se njihovi otroci poslavljajo od brezskrbnih dni v vrtcu. Zaplesali in zapeli smo ljudski ples Ob bistrem potoku in na ta način zaključili tudi celoletni projekt Turizem v vrtcu z naslovom Okusni zakladi: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom, otroci pa so dobili zbirko starih receptov naših babic: Recepti babice miške. Kot se spodobi ob zaključku vrtca, so otroci prejeli diplome in skromno darilo za lažji vstop v šolo.

Druženje se je nadaljevalo ob pogovoru, kavi, igri  na igralih v čudoviti naravi, seveda pa ni smel manjkati niti sladoled. Bilo je že pozno popoldne, ko nas je dolina začela vabiti nazaj domov.

Miške z vzgojiteljicama Bernardo in Evo vas lepo pozdravljajo in vam želijo čim daljše in razigrane počitnice.

Avtor in foto: Bernarda Jančik (Vrtec Urša, enota Mavrica)

Tagi