Novi vozni redi medkrajevnih avtobusov

S 1. septembrom 2024 bodo v veljavo stopili novi vozni redi za medkrajevne avtobuse, kar bo prineslo več voženj in poenostavljen postopek nakupa dijaških in študentskih vozovnic. Direktor Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa (DUJPP), Miran Sečki, je ob tem poudaril, da bodo spremembe pripomogle k boljši uporabniški izkušnji za potnike.

DUJPP, ki je od novembra lani odgovorna za upravljanje javnega potniškega prometa, je pripravila nove vozne rede, ki bodo začeli veljati s 1. septembrom. Po Sečkovih besedah so spremembe prilagojene potrebam potnikov, še posebej z začetkom novega šolskega leta, ko se struktura potnikov spremeni. Po eni strani se pričakuje upad števila turistov, po drugi pa povečanje števila osnovnošolcev in dijakov. Opozoril je tudi, da bodo morda na začetku potrebne prilagoditve, zato potnike prosi za potrpljenje. Zagotovil je, da bodo vozni redi v nekaj mesecih optimizirani in prilagojeni dejanskim potrebam uporabnikov.

Po novem dijakom ob nakupu ali podaljševanju vozovnice ni več treba izpolnjevati vlog.

Med pomembnejšimi novostmi je tudi poenostavljen postopek nakupa dijaških in študentskih vozovnic. Po novem dijakom ob nakupu ali podaljševanju vozovnice ni več treba izpolnjevati vlog. Dovolj je, da na prodajnem mestu predložijo osebni dokument, s katerim se identificirajo. Sečki je poudaril, da ta sprememba pomeni občutno skrajšanje časa, potrebnega za izdajo vozovnice, kar bo dodatno olajšalo proces za mlade potnike.

V prihodnosti DUJPP načrtuje še korak naprej v integraciji javnega potniškega prometa. V dveh letih naj bi popolnoma integrirali avtobusni in železniški potniški sistem, kar bi omogočilo enotno upravljanje in boljšo povezljivost med različnimi oblikami prevoza.

Vozne rede lahko preverite na tej povezavi.

Novi vozni redi in izboljšave v procesu nakupa vozovnic so del širšega prizadevanja za izboljšanje javnega potniškega prometa v Sloveniji, ki stremi k bolj učinkoviti in uporabnikom prijazni izkušnji.

Vir: rtvslo.si

Karin Božič Zupančič; Foto: arriva.si

Tagi