Novi most pri Sahari na Viru že odprt

Gradnja novega mostu za pešce in kolesarje pri Sahari na Viru pri Domžalah je zaključena. Novi most je že odprt za javnost in ga je možno prečkati.

Gradnja mostu se je pričela v poletnih mesecih, dela pa se se že zaključila. Most v dolžini dobrih 34 metrov in širine 4 metre, je zasnovan kot okvirna prednapeta armiranobetonska konstrukcija preko enega polja, z osnim razponom 31,4 metra. Most stoji na štirih armiranobetonskih pilotih premera 1,20 metra, ki segajo v globino 14 metrov. Navezava na most ima tlakovano površino.

V okviru investicije so uredili okolico – brežino in zelenico ter postavili klopi. Prehod mostu za vozila ni mogoč, saj to onemogočajo postavljeni količki pri obeh dostopih do mostu. Prehod bo možen samo za intervencijska vozila, kadar bo to potrebno. V neposredni bližini mostu so na novo postavili tudi nekaj telovadnih orodij za rekreacijo. Ograja mostu ima vdelano razsvetljavo, ki razsvetljuje obe zunanje strani mostu. Dela je izvajalo podjetje RGP d.o.o.

Občina Domžale s tovrstno infrastrukturo krepi povezavo med obema bregovoma Kamniške Bistrice, kjer poteka priljubljena zelena rekreacijska pot.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi