NK Domžale: Naš klub za naše otroke!

Humanitarna akcija zbiranja šolskih potrebščin

V Nogometnem klubu Domžale se zavedajo, da športniki niso zgolj športni vzorniki, ampak tudi pomembni člani skupnosti, ki lahko s svojim zgledom vplivajo na širšo družbo. V skladu s tem prepričanjem so v klubu sprejeli odločitev, da stopijo korak dlje in se povežejo z lokalno skupnostjo ter pripravijo humanitarno akcijo zbiranja šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkih družin.

V sodelovanju s Centrom za socialno delo Domžale, enoto Osrednja Slovenija – vzhod, so pripravili humanitarno akcijo z naslovom “Naš klub za naše otroke!”. Cilj akcije je zbiranje šolskih potrebščin, ki bodo namenjene otrokom iz socialno šibkih družin v lokalnem okolju. Z akcijo želijo v klubu prispevati k boljšemu začetku šolskega leta za tiste otroke, ki jim starši sami ne morejo zagotoviti vsega potrebnega.

Kako lahko sodelujete?

Zbirajo se različne šolske potrebščine, kot so ravnila, barvice, puščice, torbe, pisala, zvezki in druge osnovne potrebščine, ki jih otroci potrebujejo za uspešen začetek šolskega leta. Vse darovane predmete lahko prinesete na dve lokaciji:

  1. NK Bar: Potrebščine lahko oddate na klubski lokaciji, kjer vas bodo z veseljem sprejeli.
  2. Tekma proti Kopru: V soboto, 24. avgusta 2024, ob 20:15, lahko prinesete šolske potrebščine tudi na stadion, kjer bo potekala tekma proti Kopru.

V klubu so se odločil tudi za posebno gesto hvaležnosti. Vsak, ki bo daroval vsaj dve šolski potrebščini, bo prejel brezplačno vstopnico za ogled tekme s Koprom. S tem želijo v klubu spodbuditi čim več ljudi k sodelovanju in širiti duh solidarnosti med člani rumene družine.

Vsem, ki boste prispevali šolske potrebščine, se v klubu že vnaprej iskreno zahvaljujejo. “Hvala rumena družina!” je sporočilo, ki ga želijo prenesti vsem, ki bodo s svojo donacijo polepšali dan otrokom iz socialno šibkih družin.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: NK Domžale

Tagi