Nepričakovano nas je zapustil geograf in pedagog Igor Lipovšek, predsednik FKVK Mavrica Radomlje

Nepričakovano nas je zapustil geograf in pedagog Igor Lipovšek, ki je letos prevzel vodenje FKVK Mavrica Radomlje. Igor pa je bil tudi pisec številnih člankov FKVK Mavrica Radomlje, Združenja borcev za vrednote NOB občine Domžale in raznih drugih člankov, ki jih je ažurno pošiljal za objavo na našem portalu.

Igor Lipovšek (1956-2021) je bil dolgoletni pedagoški svetovalec za geografijo na Zavodu za šolstvo RS, pred tem pa učitelj geografije in družboslovnih predmetov na Osnovni šoli Mengeš, Srednji šoli Domžale, Osnovni šoli Venclja Perka, Zavodu za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku in med tem Gimnaziji Vič. Zadnja leta je bil učitelj geografije in DKE na OŠ Otočec. Bil je soavtor več geografskih učbenikov in avtor številnih strokovnih didaktično-geografskih besedil, objavljenih predvsem v reviji Geografija v šoli. Od leta 2018 je bil predsednik Zveze geografov Slovenije.

Bil je tudi dolgoletni član Foto kino video kluba Mavrica Radomlje. Letos je postal novi predsednik tega društva, vodenje pa je prevzel od ustanovitelja Janeza Kosmača. Na spletni strani FKVK Mavrica Radomlje so ob njegovi smrti pretreseni zapisali, da se ga spominjajo kot predanega in požrtvovalnega prijatelja, delavnega in ustvarjalnega dolgoletnega člana, ki je imel vedno rešitve, za katere je zastavil mnogotere sposobnosti in moči. “Pogrešali te bomo. Počivaj v miru, dragi Igor!”, so še zapisali.

Kot sem omenil v uvodu, je bil Igor ažurno pošiljal tudi članke za objavo na našem portalu. Nazadnje sem bil z njim v kontaktu 27. julija, ko mi je v objavo poslal reportažo s slovesnosti, ki je ob 105-letnici častnega občana Občine Domžale Jožeta Pogačnika potekala na Kolovcu. Takrat sem ga zaprosil tudi za njegov poseben zapis o 105. rojstnem dnevu Jožeta Pogačnika, ki je bil objavljen v Svobodni misli. Odgovoril mi je, da sva telepatsko povezana in da mi ga je nameraval poslati v objavo.

Njegova prehitra in nepričakovana smrt nas je vse, ki smo ga poznali, zelo pretresla. S svojimi članki, ki so bili vedno napisani s predanostjo ter v njegovem izjemnem slogu, je obogatil vsebino našega portala. Zato lahko zapišem, da je bil s svojim angažmajem del ekipe Domžalca.

Dragi Igor. Bil si izjemen človek, načelen in pošten. Hvala ti za vse, kar si storil svojim predanim delom. Pa naj bo to na poklicnem področju, doma in kjerkoli si se angažiral. Pogrešali te bomo!

Miha Ulčar; Foto: FKVK Mavrica Radomlje

 

Tagi