Neodvisni mediji smo ključnega pomena

3. maj - dan svobode medijev

3. maja praznujemo svetovni dan svobode medijev. Ta dan je zelo pomemben za ozaveščanje in poudarjanje pomena neodvisnih, svobodnih medijev v družbi. Letos je Slovenija na indeksu svobode uvrščena na 42. mesto.

Leta 1993 je Generalna skupščina Združenih narodov ta dan določila zato, da bi poudarila pomembno vlogo, ki jo imamo mediji pri spodbujanju svobode izražanja in pomenu novinarske neodvisnosti.

Svoboda medijev je temeljni steber demokracije, saj omogoča prenos informacij, razpravo in nadzor nad oblastjo. Neodvisni mediji smo ključnega pomena za razkritje korupcije, zlorab moči in za zagotavljanje transparentnosti v družbi. Poleg tega igramo pomembno vlogo pri oblikovanju javnega mnenja, spodbujamo debate o ključnih vprašanjih ter pri zagotavljanju raznolikosti informacij.

Spletni medij domžalec.si je prvi prispevek objavil v letu 2012 in tako deluje že dvanajsto koledarsko leto. V lanskem letu smo objavili kar 2.641 novih prispevkov, v letošnjem letu pa bo ta številka še mnogo višja. Čeprav nismo edini portal na domžalskem območju, smo zagotovo eden najbolj branih regionalnih medijev. Hvala vsem bralkam in bralcem, ki nam zaupate. Z veseljem bomo z vami še naprej delili pomembne informacije in zgobe iz našega okoliša.

Če si tudi vi želite sodelovati z nami in objaviti na domžalcu ”pismo bralca”, prispevek, kolumno ali kakšnokoli drugo informacijo, bomo veseli sporočila na info@domzalec.si.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Primož Krisper

Sorodni prispevek:

Presegli 5,5 milijonov prikazov na portalu domžalec.si v enem letu!

 

Tagi