Na taboru mladih gasilcev v Radencih ob reki Kolpi ni nikoli dolgčas

Zadnje počitniške dni se mladi gasilci tudi letos izobražujejo in usposabljajo na taboru mladih gasilcev, ki od 22. do 28. avgusta 2021 poteka v Centru za šolske in obšolske dejavnosti Radenci ob Kolpi.

V sredo 25. avgusta 2021 so mladi gasilci na 23. Taboru gasilske mladine Gasilske zveze Domžale v Radencih, prejeli obisk iz domače občine. 51 nadobudnih mladih gasilk in gasilcev in 10 mentorjev iz osmih različnih gasilskih društev so obiskali podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite, Marko Žagar, predsednik gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec, podpredsednik Gasilske zveze Domžale, Anton Pavlič, direktor Centra za zaščito in reševanje Andrej Jarc, poveljnik Gasilske zveze Domžale, Matjaž Merkužič, predsednik PGD Domžale – mesto Anže Korošec in namestnik poveljnika Civilne zaščite Domžale Peter Gubanc.

Otroci so se spoznavali z veščinami kriznega komuniciranja in sprejeli njim do sedaj nepoznane vloge. In moramo jih pohvaliti, da so se zelo dobro odrezali v javnih nastopih pred novinarji. Letošnji temi delavnic kriznega komuniciranja sta bili »Požar« in »Covid-19«. Na koncu so prav vsi uspešno opravili malo šolo kriznega komuniciranja v Radencih ob Kolpi. Gostje so pohvalili gasilski tabor in vse sodelujoče ter poudarili pomembnost vključevanja mladih v tovrstna društva. Mentorji pa so poskrbeli, da so otroci prijetno preživeli taborni teden in da jim niti za trenutek ni bilo dolgčas. Spoznavali so različne gasilske veščine in preventivo, uživali v športnih aktivnostih in izletih, na dan našega obiska so načrtovali vodni dan. Pred našim obiskom so doživeli že marsikaj lepega, njihovi dnevi so polnih aktivnosti, od žemarjenja, lokostrelstva, košarke, raftinga po Kolpi, do pohoda v jamo Kobiljačo. Tudi ustvarjalne delavnice so sledile in sladki kotiček, kjer so nam otroci sami pripravili odlično sladico. Z lepimi vtisi, zadnjim pozdravom in himno se je naš obisk tabora zaključil.

“V četrtek je s svojim prihodom na tabor naše najmlajše presenetil skrivni gost in sicer predstavnik enote NUS (neeksplodirana ubojna sredstva), ki deluje v okviru civilne zaščite. Mentorji so v tem tednu za otroke pripravili veliko poučnih delavnic, med drugim poslikavo kamenja, peko slaščic, osnove gibanja v naravi, žemarjenje, lokostrelstvo ter poligon spretnosti, predstavniki občine pa so izvedli delavnico poteka kriznega komuniciranja. Izvedeno je bilo tudi tekmovanje v hitrostnem izdelovanju vozlov. V soboto, 28. avgusta, ob 14. uri bo dan odprtih vrat, na katerega so povabljeni vsi starši in predstavniki PGD-jev otrok, ki se tabora udeležujejo. S predstavitvijo dejavnosti ter zapeto himno pa se v soboto tabor tudi zaključuje,” nam je zaupal mentor Marjan Smolnikar, poveljnik PGD Žeje – Sveta Trojica.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek, Marjan Smolnikar

Tagi