Na srečanju županje z ravnatelji vrtcev in osnovnih šol o prihodnjih investicijah

Mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, nadaljuje z odprto in transparentno komunikacijo. V začetku leta je uvedla redne mesečne termine za srečanje z občankami in občani, v februarju pa je organizirala srečanje vseh ravnateljic in ravnateljev vrtcev in osnovnih šol. Ločeno pa tudi še srečanje predstavnikov vseh krajevnih skupnosti v Občini Domžale. Županja je povedala: »Skupna srečanja so namenjena pogovoru o nadaljnjem razvoju, pa tudi o reševanju aktualnih vprašanj.« Na srečanju sta sodelovala tudi podžupana Občine Domžale Matej Primožič in Borut Ernestl.

Na srečanju ravnateljic in ravnateljev vrtcev in osnovnih šol je mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, pojasnila, da je prioritetna investicija na področju vzgoje in izobraževanja rekonstrukcija in energetska prenova Osnovne šole Roje. Občina pa je tudi že pristopila k pripravi dokumentacije za rekonstrukcijo največjega vrtca v občini, Vrtca Urša. Pojasnila je: »Zavedamo se, da se vrtci in šole srečujete s prostorskimi stiskami pri izvedbi svojih programov. Namen srečanja danes in prihodnjih srečanj je, da se oblikuje seznam prioritetnih investicij. Jasne informacije in pričakovanja bodo v pomoč pri delu, tako za občino pri načrtovanju in rezervaciji sredstev kot za vas pri načrtovanju izvedbe vaših programov.« Na srečanju, ki je potekalo 22. februarja 2023 na Občini Domžale, so svoja pričakovanja predstavili tudi ravnateljice in ravnatelji.

Srečanje s predstavniki krajevnih skupnosti je vodil Borut Ernestl, podžupan Občine Domžale. Namen srečanja je bil pregled odprtih vprašanj pri pripravi Rebalansa Proračuna Občine Domžale za leto 2023 in prihodnjih proračunov. Podžupan je pri tem povedal: »Krajevne skupnosti bodo vključene tako v načrtovanje občinskih investicij kot pri oblikovanju stališč do večjih zasebnih investicij na območju krajevnih skupnosti, saj se zaradi le teh kvaliteta bivanja na teh območij ne sme zniževati.« Županja je pojasnila, da so za napredek občine določene investicije nujne, vendar pa mora občina Domžale še naprej ostati prostor zadovoljnih ljudi.

Srečanje s predstavniki obeh skupin bo potekalo ponovno po sprejetju predloga Rebalansa Proračuna Občine Domžale za leto 2023, kjer bodo vključene vse investicije za leto 2023, in pred pripravo proračunov za leti 2024 in 2025. Posebna pozornost bo namenjena tudi umeščanju investicij v Načrte razvojnih programov, kar bo tudi izhodišče za pregled primernih javnih razpisov v Sloveniji in Evropski uniji, ki bodo ponujali priložnost za sofinanciranje načrtovanih investicij.

Petra Petravič; Foto: Občina Domžale

Tagi