Na Rova prihaja Luka Dončić, kjer bo odprl novo košarkarsko igrišče

S strani nekaterih krajanov Rov smo bili danes obveščeni, da so navsezgodaj zjutraj v bližini gostilne Pirc zabrneli gradbeni stroji, ki travnato površino spreminjajo v športno podlago. Po neuradnih informacijah, ki smo jih prejeli, gre za investicijo v okviru projekta Luka Dončić – obnova košarkarskih igrišč po Sloveniji, ki našel mesto tudi na Rovah.

Izredno novico o tej investiciji, ki je presenetila vse Rovljane, je na svoji Facebook strani objavilo tudi TKD Rova, kjer so zapisali, da gre za projekt Luka Dončič – obnova košarkarskih igrišč po Sloveniji. Igrišče bo stalo na travniku poleg gostilne Pirc, kjer že brnijo gradbeni stroji in travnato površino spreminjajo v športno podlago. Na postavitev pa že čaka tudi nov koš.

Odprtje novega košarkarskega igrišča na Rovah bo potekalo v ponedeljek, 4. aprila 2022, ob 16. uri, slavnostni trak pa bo prerezal nihče drug kot košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki se bo prav za to priložnost čez vrnil v Slovenijo. Da prihaja prihaja v domovino, so nam potrdili tudi v ekipi Dallas Mavericks, kjer so seznanjeni s tem projektom in ga seveda podpirajo. Na odprtju igrišča se bo možno z Lukom pomeriti tudi v metu trojk. Tistemu, ki se bo pomeril z njim, obljublja majico s svojim avtogramom in paket slastnih Poli salam.

Kot smo še uspeli izvedeti, so se priprave na slavnostni dogodek že pričele, vključila pa so se vsa krajevna društva ter številni krajani Rov. Prav tako so pridne rovske gospodinje že pričele s peko domačih dobrot, da se bodo udeleženci dogodka počutili kar se da prijetno in domače. Možje pa bodo poskrbeli za žlahtno kapljico, saj se ob takšnih slavnostnih dogodkih spodobi, da se nazdravlja s čim konkretnim in ne z vodo.

Intenzivne priprave na dogodek so pričeli tudi v gostilni Pirc, kjer bodo za ta dogodek pripravili večje število ocvrtih piščancev, po katerih gostilna slovi daleč naokoli. Seveda se nadejajo, da bo njihovo specialiteto poskusil tudi Luka. Če bo že prišel na Rova, se spodobi, da poskusi tudi krajevno specialiteto.

Miha Ulčar; Foto: TKD Rova

Opomba: 1. aprilska novica

 

Tagi