Na prazničen četrtek številni obiskali Peregrinov sejem in si ogledali razstavo

Turistično olepševalno društvo Brdo – Lukovica je na praznični dan v četrtek, 27. aprila 2023, na Starem trgu v Lukovici organiziralo tradicionalni Peregrinov sejem s spremljevalnim programov.

Organizatorjem je bilo vreme s sončnimi žarki izjemno naklonjeno, sejem pa si je ogledalo lepo število obiskovalcev. V Pungartnikovi hiši, v samem središču stojnic z dobrotami in raznimi tekstilnimi in usnjenimi izdelki, so si lahko obiskovalci v sklopu sejma ogledali tudi individualno likovno razstavo članov Likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica. Irena Gorenc, Martina Kozamernik ter Silvester Cerar so člani društva, ki v treh sobah razstavljajo svoja dela.

Številni obiskovalci so napolnili osrednji trg v Lukovici ter kupovali, si ogledovali in pokušali številne dobrote, tako domačih lokalnih pridelovalcev, kakor tudi drugih ponudnikov od tekstila, usnja, obutve, suhe robe in še in še. Ni manjkalo niti čebeljih izdelkov, med katerimi so izstopali med in pa medica.

Vsekakor moramo omeniti še pestro ponudbo številnih mesnih izdelkov, sadik, zelenjave, lončenih izdelkov ter izdelkov rokodelcev in ostalih dobrot. Sejemska dejavnost v Lukovici dobiva na veljavi, kar lahko začutimo ob pogledu na številne stojnice, kjer so ponudniki prihajali iz različnih krajev širom Slovenije.

Sejem je danes, kot nekoč, enkratna priložnost za številna srečanja. S sorodniki, znanci in prijatelji. Tudi takšnih srečanj in klepetov je bilo na praznični četrtek veliko. Morda se je pogrešala možnost kupiti več dobrot iz Črnega grabna, saj je na sejmu prevladovala ponudba tekstila. Od majic, hlač, usnjenih pasov, čevljev in še in še.

V Pungartnikovi hiši so si obiskovalci lahko ogledali odlično razstavo treh likovnikov Likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica. Predsednik Likovne sekcije društva upokojencev Lukovica Jože Anžič ter Irena Gorenc, Martina Kozamernik in Silvester Cerar so za naš portal spregovorili nekaj besed o svojem ustvarjanju umetnin na platnu ter o načrtih za naprej.

Avto moto društvu Lukovica žal tokrat ni uspelo pripeljati vadbenega poligona, kjer bi se lahko otroci vključili v vožnjo z motorčki in kolesi. Spoznali pa bi lahko tudi marsikatero novost v cestnem prometu. Je pa Vladimir Andrejka za naš portal povedal nekaj besed o Avto moto društvu Lukovica in o njegovem delovanju.

Na Peregrinovem sejmu je bilo zelo živahno. Veliko je bilo razstavljenega blaga in tudi dobrot. Marsikateri razstavljeni artikel je menjal lastnika.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

 

Tagi