Na parkirišču pri Tuš centru v Domžalah namestili parkirni sistem

Na našem portalu smo že poročali, da bo Občina Domžale v mestnem središču Domžal letos uvedla plačljivo parkiranje, s katerim želijo povečati dostopnost do parkirnih mest, saj je to danes skorajda misija nemogoče. Korak k povečanju dostopnosti parkirnih mest je pred dnevi storilo podjetje Engrotuš d.o.o., saj je na parkirišču, ki se nahaja za Tuš centrom Domžale (nekdanji Vele) namestilo parkirni sistem. Tam je po novem možno parkirati 1,5 ure brezplačno, vsaka nadaljnja ura pa je plačljiva v višini 2 eur.

Kdaj bodo na parkirišču, ki je v lasti podjetja Engrotuš d.o.o., za Tuš centrom v Domžalah uvedli omejitev parkiranja, je bilo samo še vprašanja časa, korak k temu pa je logičen, saj želijo v prvi vrsti svojim strankam in pa strankam najemnikov poslovnih prostorov v Centru zagotoviti možnost parkiranja, kar je bilo do sedaj bolj ali ne velik problem. Posledično se je to poznalo tudi na samem obisku centra. Po novem bo tam možno parkirati do 1,5 ure brezplačno, kar je več kot dovolj za nakup ali kakšen drug opravek. Vsaka nadaljnja ura pa je plačljiva.

»Upravnik in lastnik objekta Center Domžale sta na pobudo najemnikov zaradi težav z zagotavljanjem brezplačnega parkiranja za obiskovalce namestila parkirni sistem, ki preko prepoznavanja registrske tablice vozila obiskovalcem omogoča 1,5 ure brezplačne uporabe parkirišča, da v tem času lahko brez skrbi obiščejo Center in opravijo nakupe,« so nam v zvezi z uvedbo parkirnega sistema povedali v podjetju Engrotuš d.o.o.

Spodnja fotografija, ki je bila narejena v soboto ob 11.35 uri in je bila prvotno objavljena na FB profilu Moje Domžale, nazorno pokaže, da je bila pred uvedbo parkirnega sistema večina avtomobilov tam parkiranih dolgotrajno.

(Foto: FB Moje Domžale)

Avtor: Miha Ulčar

 

Tagi