Na obisku pri domžalskih tabornikih v Bohinju

V sredo, 20. julija 2022, so župan Toni Dragar, namestnik poveljnika CZ Peter Gubanc in predsednik PGD Domžale-mesto Anže Korošec obiskali domžalske tabornike v Bohinju, kjer so jih sprejeli predstavniki Roda skalnih taborov, starešina tabora Nataša Belle in Franc Mlakar kot taborovodja.

Zbrali so se iz taborniških klubov Weor, SOS, Orli in Westman. Nekateri od njih so skupaj že od samega začetka delovanja taborniških skupin ter zelo aktivni in inovativni. Nikoli nam ni dolgčas pravijo, tudi visoke temperature ne ustavijo njihovega tempa. Znotraj klubov še vedno ohranjajo prijateljstva in pravo taborništvo v sebi.

»Vesel sem, da se vrsto let že srečujemo v osrčju te prelepe narave v Bohinju, da ohranjamo vezi, prijateljstva in na mlade prenašamo taborništvo. Čas preživet v naravi, skupaj z otroki, vrstniki in prijatelji, kjer skozi igro v naravi spoznavajo svet, ni nikoli zapravljen čas«, je ob obisku povedal župan Toni Dragar.

Zaupali so nam še kako so se imeli prve dni v Bohinju, skupaj smo obujali spomine in že delali načrte za naprej. Tudi sami smo se prepričali v kako lepi okolici bivajo in širijo svoje poslanstvo.

Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

Tagi