Na Občini Domžale prva zasedanja odborov v novi sestavi

V torek, 14. februarja, je na prvi seji zasedal Odbor za predšolsko vzgojo in izobraževanje. Predsednica odbora je Damjana Korošec, člani pa Sonja Orešek, Lucija Šarc, Mateja Aleksandra Kegel, Greta Grošelj, Saša Križman in Peregrin Stegnar. Odbor za predšolsko vzgojo in izobraževanje opravlja naloge na področju otroškega varstva, osnovnega šolstva in dela z mladimi. Odbor redno spremlja delovanje javnih zavodov s področja otroškega varstva in osnovnega šolstva, kjer je ustanovitelj ali soustanovitelj Občina Domžale ter koncesionarjev.

Prav tako je predsednik Odbora za prostor in varovanje okolja, dr. Tomaž Lavrič, skupaj s člani odbora razpravljal na prvem zasedanju. Člani odbora so Blaž Vodnjov, Gregor Horvatič, Mišo Josip Ivanec, Joško Korošec, Janez Limbek, in Adis Škrijelj. Odbor za prostor in varovanje okolja opravlja naloge na področju urejanja prostora, urbanizma, graditve objektov, varstva naravnega in bivalnega okolja ter izvajanja varstva pred poplavami. Obravnava tudi določanje in izvzeme iz javnega dobra, analitične podatke o stanju v občini in predloge strategij ter spremlja njihovo izvajanje.

Istega dne je zasedal Odbor za zdravstvo in socialno varstvo v sestavi predsednice Frančiške Rožič in članic ter članov Sonje Orešek, Janje Neže Breceljnik, Gregorja Staneka, dr. Brigite Skele Savič, mag. Majde Pučnik in Dragice Dade Bac. Odbor za zdravstvo in socialno varstvo opravlja naloge na področju zdravstvenega in socialnega varstva ter na področju skrbi za starejše. Odbor redno spremlja delovanje javnih zavodov s področja zdravstvenega varstva, kjer je ustanovitelj ali soustanovitelj Občina Domžale ter koncesionarjev.

V sredo, 15. februarja, pa se je v konferenčni sobi sestala še Statutarno-pravna komisija, ki pripravlja spremembe statuta občine in poslovnika občinskega sveta, pripravlja predloge za obvezno razlago statuta občine in poslovnika občinskega sveta, obravnava pobude za spremembo statuta občine in poslovnika občinskega sveta in daje svoja stališča nanje, obravnava predloge odlokov v vseh fazah njihovega sprejemanja, obravnava predloge za obvezno razlago odlokov z delovnega področja občinskega sveta in da o tem svoje mnenje, spremlja izvajanje Statuta Občine Domžale ter določa prečiščena besedila aktov z delovnega področja občinskega sveta, če jo za to pooblasti občinski svet. Predsednica komisije je Tadeja Savnik, člani pa dr. Tomaž Lavrič, mag. Tomaž Deželak, Boštjan Deželak in Frančiška Rožič Novak.

V sejni dvorani Občine Domžale je medtem zasedal Odbor za občinska priznanja proslave in prireditve. Predsednik odbora je Matej Primožič, člani pa Judita Rigler, Klavdija Gregorin Štiftar, Vera Vojska, Petja Orehek Jerman, Martin Grašič in Ana Cajhen. Posredovane predloge je odbor razvrstil glede na vrsto priznanj za katera so predlagani. Podeljuje se naziv častnega občana, zlata, srebrna in bronasta plaketa ter nagrada Občine Domžale.

Petra Petravič; Foto: Rok Majhenič

Tagi