Na cesti Domžale – Vir kmalu vzpostavljena povezava v obe smeri

Predvidoma v soboto, 2. septembra 2023, naj bi bila ponovno vzpostavljena povezava v obe smeri na cesti Domžale-Vir preko drugega montažnega mostu čez Kamniško Bistrico pri Lidlu, ki ga v teh dneh postavlja Gorenjska gradbena družba d.d..

Danes so postavili drugi krak montažnega mostu čez Kamniško Bistrico. Promet čez oba montažna mostova, ki sta postavljena ob obeh straneh v nedavni vodni ujmi poškodovanega mosta čez Kamniško Bistrico, bo kmalu stekel v obe smeri. Visoka deroča voda, ki je s seboj nosila podrto drevje v vremenski ujmi na začetku avgusta, je namreč močno poškodovala most čez državno cesto prek Kamniške Bistrice pri Lidlu, zaradi česar je bil tudi prekinjen promet na tej cesti. Pred dnevi je Gorenjska gradbena družba d.d. z odobritvijo Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo tam pričela s postavljanjem prvega montažnega mostu, sedaj pa so postavili tudi drugega, na katerem bo kmalu stekel promet.

Na terenu smo si ogledali potek gradbenih del, po pogovoru z delovodji na gradbišču, bo promet čez most prevozen  v obe smeri predvidoma v soboto, 2. septembra 2023.  Preko mostu bo zagotovljen prevoz tudi za avtobusni in tovorni promet, saj naj bi bila nosilnost mostu do 80 do 90 ton.

Do odprtja drugega kraka mostu pa naprošamo vse udeležence, ki prihajajo iz Vira proti Domžalam, da ne ignorirajo tri prometne znake, ki pri bencinskem servisu OMV opozarjajo za prepoved prometa za vsa vozila, tudi mopede in kolesarje v smeri proti Domžalam. V dobre pol ure, ko smo bili danes tam, je prihajalo do kar čudnih situacij, saj so morala vozila na prednostni cesti čakati vozila, ki so prišla preko mostu s strani Vira, zaradi česar so se morala ritensko umikati.

Na Občini Domžale občanke in občane naprošajo, da naj zaradi varnosti v neposredni bližini gradbišča ne uporabljajo rekreacijske poti!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi