MTB kolesarski poligon na Šumberku dobiva končno podobo

Na Šumberku nastaja nov MTB kolesarski poligon. Na tem območju je bila predvidena ureditev vadbišča za gorske kolesarje. Občina Domžale je za vzpostavitev novih zunanjih površin v letu 2021, s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, prejela odločbo o sofinanciranju investicije »Kolesarski poligon na Šumberku«. Tako so še letošnjo jesen na območju Šumberka za kolesarje uredili poligon, kjer bo možna tudi organizirana vadba gorskih kolesarjev. Z ureditvijo takšne športno-rekreacijske površine se bodo kolesarji zadrževali na enem območju Šumberka, s tem bo zagotovljena večja prometna varnost predvsem pohodnikov na tem območju.

“Poligon bo ponujal označene kolesarske poti, ki vam bodo pomagale pridobiti veščine, ki jih potrebujete za varno kolesarjenje po MTB progah. Znanje nadgrajujte počasi, saj le tako nadgrajujete spretnost vožnje. Prvi krog naj bo spoznavni,” so v zvezi z nastajajočim MTB kolesarskim poligonom na Šumberku povedali na Občini Domžale.

Z realizacijo projekta Občina sledi razvojni prioriteti »Kakovostno bivalno okolje« Razvojnega programa Občine Domžale 2012-2025, v okviru katere zagotavlja pogoje za odlično kulturno, rekreacijsko in športno ponudbo, dostopnost zelenih površin, kolesarske in peš povezave. Izvajalec gradbenih del je BATT CREW d.o.o. Okvirna vrednost investicije, ki je v zaključni fazi, znaša slabih 54.000 EUR z DDV, nekaj manj kot 23.000 EUR bo sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Miha Ulčar; Foto: Vido Repanšek

Tagi