Mreža kolesarskih poti

Projekt Las- za mesto in vas (načrtovanje in povezovanje kolesarskih in drugih poti) je lokalna akcijska skupina, ustanovljena na pobudo šestih občin Ljubljanske urbane regije: Domžal, Komende, Medvod, Mengša, Trzina in Vodic. Območje kolesarskih povezav in varnih kolesarskih poti se torej razprostira na območju omenjenih šestih občin, omogoča trajnostne oblike mobilnosti krajanov ter spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog. Vzpostavljenih je bilo 11 kolesarskih poti na več kot 60.000 metrih, nameščenih je bilo več kot 200 tabel, več kot 1000 talnih označb in tudi informativne table z informacijami o pomembnih znamenitostih določenega kraja.

V Češminovem parku je ob zaključku omenjenega projekta potekala otvoritev nove mreže kolesarskih poti.

Podžupanja mag. Renata Kosec je na dogodku pohvalila omejeni projekt ter izpostavila pomembnost kolesarskih poti, tako na področju spodbujanja aktivnosti, kot tudi pri krepitvi turizma. Poudarila je, da si kolesarji na teh rekreativnih poteh lahko ogledajo tudi veliko kulturnih in naravnih znamenitosti in s tem ob rekreiranju spoznavajo tudi domač in okoliške kraje.

Po slavnostnem odprtju je sledila zdrava sadna pogostitev, prav tako pa se udeleženci na prireditvenem prostoru skupaj z ekipo Otok športa lahko preizkusili v športnem poligonu, vse seveda ob upoštevanju zaščitnih ukrepov.

Veseli smo novih kolesarskih poti, ki povezujejo manj urbane dele mesta ter kolesarjem omogočajo bolj varno preživljanje prostega časa v naravi.

Urad župana, Občina Domžale; Foto, video: Miro Pivar

Tagi