Moravški župan tik pred svečanim odprtjem še enkrat obiskal gradbišče nove šole in športne dvorane

Danes, 29. avgusta 2023, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic tik pred petkovo svečanostjo odprtja še enkrat obiskal gradbišče novega prizidka šole Jurija Vege v Moravčah, nove športne dvorane, obnovljenega starega dela šole in športnega igrišča.

Z Občine Moravče so sporočili, da so vsa dela pri koncu, tako da bodo lahko učenke in učenci z novim šolskim letom vstopili v novo hišo znanja in zdravja, ki je najsodobnejše opremljena. Temeljni kamen je bil položen 3. novembra 2021, gradnja pa je trajala od 15. novembra 2021 do 31. avgusta 2023, oziroma 654 dni. Pri sanaciji plazu na gradbišču je bilo izvedenih 42 armiranobetonskih pilotov premera Ø 80 cm, dolžine 6 do 11m, ki so medsebojno povezani z armiranobetonskimi gredami in dodatno sidrani z 19 geotehničnimi sidri dolžine tudi do 30 metrov. Konstrukcija novogradnje je armiranobetonska; skupno je vgrajenih več kot 3.000 m³ betonov in skoraj 500 ton železa. Velikost igralne ploskve športne dvorane je 43,10m x 26,25m, kar omogoča ureditev treh vadbenih enot. Tribuno sestavljata dve komponenti: izvlečna tribuna ima 126 sedežev, fiksna tribuna pa 160 sedežev, skupno torej 286 sedežev. Športna dvorana bo namenjena učenkam in učencem šole, pa tudi vsem drugim športnim in kulturnim prireditvam ter redni vadbi. Spremljata jo manjša telovadnica s plezalno steno in zunanje športno igrišče.

V novem delu šole je župana sprejela nova ravnateljica Suzana Cvirn Guček, ki je izrazila svoje veselje ob velikih pridobitvah. Povedala je, da so tudi priprave za novo šolsko leto v polnem teku. Župan je ob koncu še enkrat povabil vse občanke in občane Občine Moravče, da se v petek, 1. septembra 2023, ob 18. uri udeležijo svečanosti odprtja, ki bo šla v moravško zgodovino.

Miha Ulčar; Foto: Občina Moravče

Tagi