Moravški župan položil temeljni kamen za prizidek šole in novo športno telovadnico

V sredo, 3. novembra 2021, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic položil temeljni kamen za izgradnjo prizidka k osnovni šoli Jurija Vege v Moravčah (nove bo več kot polovica šole) in za športno telovadnico z več kot 300 sedeži.

V svojem nagovoru je župan dr. Milan Balažic povedal, da gre za največjo investicijo v občini, ki pomeni izjemno pridobitev ne samo za šolarje in učitelje, temveč za vse občanke in občane, saj bodo na voljo imeli sodobno opremljeno šolo in dvorano za športne, kulturne in druge družabne dogodke.

Sredstva za gradnjo so zagotovili Občina Moravče, Ministrstvo za šolstvo in Eko sklad. Gradnja, ki se prične sredi novembra, bo predvidoma zaključena februarja 2023, ugodna okoliščina pa je tudi ta, da se bo v neposredni soseščini hkrati gradil tudi Dom starejših občanov.

Polaganja temeljnega kamna so se udeležili občinski svetniki, ravnatelj šole Matej Žist in direktor podjetja VG5, ki bo izvajalo gradnjo, Miha Brlan.

Šolstvo ima na Moravškem dolgo tradicijo, saj prve šole datirajo v 15. stoletje, ljudsko šolstvo pa se začne že leta 1778. Prvo šolsko poslopje izven gradov in župnij je zgrajeno leta 1865, obstoječa šola pa leta 1968. Po nekaj manjših nadgradnjah se po 55 letih spet obeta velik korak s časom naprej.

Miha Ulčar; Foto: Občina Moravče

Tagi