Minister za kohezijo in regionalni razvoj v Domžalah predstavil mehanizme na področju pridobivanja kohezijskih sredstev

Na obrtni zbornici Domžale so se danes z ministrom za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksandrom Jevškom srečali predstavniki občin Domžale, Trzin, Moravče, Mengeš in Lukovica, občinski svetniki in svetnice, predstavniki krajevnih skupnosti in strokovnjaki s področja črpanja evropskih sredstev. S strani Občine Domžale sta se srečanja udeležila podžupana Borut Ernestl in Matej Primožič ter Ivan Bogovič iz Službe za evropske projekte.

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, predstavil razpisane mehanizme na področju pridobivanja kohezijskih sredstev. Podpisan partnerski sporazum z evropsko komisarko za kohezijo in reforme, prinaša Sloveniji 3,26 milijarde evrov kohezijskih sredstev v obdobju 2021–2027.

Na srečanju z ministrom je so bili predstavljeni tudi norveški in švicarski mehanizem ter INTERREG čezmejni programi in projekti. V razpravi so se dotaknili tudi regijskih projektov, ki imajo pri pridobivanju sredstev prednost. Gre za programe usmerjene predvsem v zeleno in digitalno transformacijo, konkurenčnost in socialno kohezijo.

Ob koncu je bil čas za odgovore na vnaprej postavljena vprašanja in vsa dodatna vprašanja, ki so se pojavila tekom razprave.

Občina Domžale

Tagi